waarmerken kopie

Omschrijving

Met een gewaarmerkte kopie of afschrift verklaart de gemeente dat de inhoud van het afschrift of de kopie overeenstemt met het origineel. Voor het waarmerken van een afschrift of kopie moet u persoonlijk langskomen in het gemeentehuis. Voor het waarmerken van een kopie of afschrift hoeft u niet ingeschreven te staan in Schouwen-Duiveland. U moet het originele document of documenten meenemen naar de gemeente.

Een gewaarmerkte kopie of afschrift kunt u nodig hebben voor:

  • formele transacties, zoals het kopen van een huis
  • gevallen waarin u het originele document niet uit handen wilt geven, bijvoorbeeld bij een kopie van een identiteitsdocument

Geen diploma's

Het is niet mogelijk om een afschrift of kopie van een diploma te laten waarmerken. U kunt het originele document tonen bij de onderwijsinstelling die er om vraagt, zonder waarmerking. U kunt eventueel ook proberen om een gewaarmerkte kopie te krijgen bij de Nederlandse onderwijsinstelling die het diploma heeft afgegeven.

Hoe werkt het?

Voor het waarmerken, maakt u een afspraak via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

U krijgt de gewaarmerkte kopie(ën) direct mee.

Wat kost het?

Waarmerken kost € 3,03 per document. Bestaat een document uit meerdere pagina's, dan wordt dit slechts eenmaal gewaarmerkt. Wanneer het meerdere documenten betreft die bij elkaar horen dan worden deze behandeld als twee verschillende documenten.