Waarmerken kopie

Omschrijving

______________________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke mededeling in verband met het coronavirus

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan vragen we u geen afspraak te maken en niet naar het gemeentehuis te komen. Zodra u geen verkoudheidsklachten meer heeft kunt u via onze website een (nieuwe) afspraak maken. Voor de meest actuele informatie kunt u de nieuwsberichten op onze website raadplegen: schouwen-duiveland.nl. Bedankt voor uw begrip en medewerking!

______________________________________________________________________________________________________________________

Met een gewaarmerkte kopie of afschrift verklaart de gemeente dat de inhoud van het afschrift of de kopie overeenstemt met het origineel. Voor het waarmerken van een afschrift of kopie moet u persoonlijk langskomen op het gemeentehuis. Voor het waarmerken van een kopie of afschrift hoeft u niet ingeschreven te staan in de gemeente Schouwen-Duiveland. U moet het originele document of de documenten meenemen naar de gemeente.

Een gewaarmerkte kopie of afschrift kunt u nodig hebben voor:

  • formele transacties, zoals het kopen van een huis
  • situaties waarin u het originele document niet uit handen wilt geven, bijvoorbeeld bij een kopie van een identiteitsdocument

Geen diploma's

Het is niet mogelijk om een afschrift of kopie van een diploma te laten waarmerken. U kunt het originele document tonen bij de onderwijsinstelling die er om vraagt, zonder waarmerking. U kunt eventueel ook proberen om een gewaarmerkte kopie te krijgen bij de Nederlandse onderwijsinstelling die het diploma heeft afgegeven.

Hoe werkt het?

Voor het waarmerken maakt u een afspraak via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Let op:

  • Als u in het formulier klikt op de knop 'Afspraak maken' krijgt u een lijst met datums te zien. Kiest u een datum en ziet u geen tijden, dat betekent dat er op deze dag geen afspraak meer mogelijk is.
  • Heeft u een datum en tijd geselecteerd, scroll dan helemaal naar beneden om uw afspraak te bevestigen.

Bij de afspraak krijgt u de gewaarmerkte kopie(ën) direct mee.

Wat kost het?

Waarmerken kost € 3,20 per document. Een document dat uit meerdere pagina's bestaat wordt slechts eenmaal gewaarmerkt. Wanneer het meerdere documenten betreft die bij elkaar horen dan worden deze behandeld als twee verschillende documenten.