Verklaring omtrent gedrag

Omschrijving

_____________________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke mededeling in verband met het coronavirus

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan vragen we u geen afspraak te maken en niet naar het gemeentehuis te komen. Zodra u geen verkoudheidsklachten meer heeft kunt u via onze website een (nieuwe) afspraak maken. Voor de meest actuele informatie kunt u de nieuwsberichten op onze website raadplegen: schouwen-duiveland.nl. Bedankt voor uw begrip en medewerking!

_____________________________________________________________________________________________________________________

Uit een verklaring omtrent gedrag (VOG) blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar is voor bijvoorbeeld een nieuwe baan, een visum of emigratie. U vraagt een VOG aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Wanneer nodig?

Een VOG is verplicht voor bijvoorbeeld onderwijzers en taxichauffeurs. Ook voor de aanvraag van een visum, emigratie of werkvergunning hebt u een VOG nodig. Werkgevers kunnen erom vragen.

Meer informatie vind u op justis.nl.

Hoe werkt het?

Download het formulier op justis.nl.

Let op: de organisatie die de VOG aan u vraagt, moet eerst het formulier helemaal invullen en ondertekenen. Pas daarna kunt u de aanvraag doen.

Om de VOG aan te vragen, maakt u een afspraak via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Let op:

  • Als u in het formulier klikt op de knop 'Afspraak maken' krijgt u een lijst met datums te zien. Kiest u een datum en ziet u geen tijden? Dat betekent dat er op deze dag geen afspraak meer mogelijk is.
  • Heeft u een datum en tijd geselecteerd? Scroll dan helemaal naar beneden om uw afspraak te bevestigen.

Wanneer u de afspraak maakt met uw DigiD, worden de gegevens die bij de gemeente Schouwen-Duiveland al bekend zijn, ingevuld in het formulier.

Van afspraken gemaakt met DigiD, kunt u de voortgang volgen op uw persoonlijke internetpagina 'Mijn Schouwen-Duiveland' (Mijn S-D). Dit is niet mogelijk wanneer u geen gebruik maakt van uw DigiD.

Wat moet ik doen?

Neem het volgende document mee naar uw afspraak:

  • geldig identiteitsbewijs

Wat kost het?

Een verklaring omtrent gedrag kost € 41,35.