Rijbewijs, gezondheidsverklaring

Omschrijving

_____________________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke mededeling in verband met het coronavirus

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan vragen we u geen afspraak te maken en niet naar het gemeentehuis te komen. Zodra u geen verkoudheidsklachten meer heeft kunt u via onze website een (nieuwe) afspraak maken. Voor de meest actuele informatie kunt u de nieuwsberichten op onze website raadplegen: schouwen-duiveland.nl. Bedankt voor uw begrip en medewerking!

_____________________________________________________________________________________________________________________

Als u een rijbewijs aanvraagt, moet u soms een gezondheidsverklaring invullen. Vroeger ook wel 'Eigen verklaring' genoemd. Bijvoorbeeld als u 75 jaar of ouder bent, een beperking hebt of een rijbewijs voor een vrachtwagen of bus wilt aanvragen. U kunt de gezondheidsverklaring zelf (via DigiD) invullen en betalen op de website van het CBR: cbr.nl.

U kunt ook een papieren gezondheidsverklaring bij de gemeente ophalen. Maak daarvoor een afspraak.

In de gezondheidsverklaring staan vragen over uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Op basis hiervan beslist het CBR of u nog steeds ‘rij-geschikt’ bent. Dat wil zeggen: of u nog steeds gezond genoeg bent om te rijden.

Medische keuring

U vult eerst zelf uw gezondheidsverklaring in. U stuurt het ingevulde formulier op naar het CBR. Het adres staat op de gezondheidsverklaring.

Hoe werkt het?

U koopt het formulier gezondheidsverklaring via Mijn CBR. Log in met uw DigiD. U kunt de gezondheidsverklaring ook bij de gemeente afhalen. Maak dan een afspraak via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Let op:

  • Als u in het formulier klikt op de knop 'Afspraak maken' krijgt u een lijst met datums te zien. Kiest u een datum en ziet u geen tijden? Dat betekent dat er op deze dag geen afspraak meer mogelijk is.
  • Heeft u een datum en tijd geselecteerd? Scroll dan helemaal naar beneden om uw afspraak te bevestigen.

Wat kost het?

De gezondheidsverklaring kost € 37,80.