Paspoort, zakelijk

Omschrijving

_______________________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke mededeling in verband met het coronavirus

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan vragen we u geen afspraak te maken en niet naar het gemeentehuis te komen. Zodra u geen verkoudheidsklachten meer heeft kunt u via onze website een (nieuwe) afspraak maken. Voor de meest actuele informatie kunt u de nieuwsberichten op onze website raadplegen: schouwen-duiveland.nl. Bedankt voor uw begrip en medewerking!

_______________________________________________________________________________________________________________________

Als u veel reist dan kunt u overwegen een zakenpaspoort aan te schaffen. Dit document heeft 66 bladzijden in tegenstelling tot het nationaal paspoort dat 34 bladzijden heeft. De extra bladzijden bieden meer ruimte voor visa en voor in- en uitreisstempels.

Hoe werkt het?

Om een zakenpaspoort aan te vragen moet u persoonlijk langskomen in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Let op:

  • Als u in het formulier klikt op de knop 'Afspraak maken' krijgt u een lijst met datums te zien. Kiest u een datum en ziet u geen tijden, dat betekent dat er op deze dag geen afspraak meer mogelijk is.
  • Heeft u een datum en tijd geselecteerd, scroll dan helemaal naar beneden om uw afspraak te bevestigen.

Hebt u met spoed een zakenpaspoort nodig?

Bij de aanvraag geeft u dit aan. U betaalt aanvraag- en extra kosten. Een spoedaanvraag moet u vóór 15.00 uur in het gemeentehuis doen. Dan is het paspoort de eerstvolgende werkdag klaar. Zaterdagen, zon- en feestdagen zijn geen werkdagen. Op deze dagen worden geen identiteitsbewijzen bezorgd.

Wat moet ik doen?

Neem de volgende documenten mee naar uw afspraak:

  • alle reisdocumenten (zowel paspoort als identiteitskaart) die in uw bezit zijn, ook als deze verlopen zijn en nog niet ongeldig zijn gemaakt
  • een kleurenpasfoto, niet ouder dan 6 maanden. Let op de pasfoto-eisen.

Het nieuwe zakenpaspoort ligt vijf werkdagen na de aanvraag voor u klaar.

Wat kost het?

Een zakenpaspoort kost:

  • voor personen tot 18 jaar € 56,55
  • voor personen van 18 jaar en ouder € 74,75

Wilt u met spoed een paspoort aanvragen? Dan betaalt u een toeslag van € 50,90.