Paspoort of identiteitskaart, vermissing

Omschrijving

___________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke mededeling in verband met het coronavirus

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan vragen we u geen afspraak te maken en niet naar het gemeentehuis te komen. Zodra u geen verkoudheidsklachten meer heeft kunt u via onze website een (nieuwe) afspraak maken. Voor de meest actuele informatie kunt u de nieuwsberichten op onze website raadplegen: schouwen-duiveland.nl. Bedankt voor uw begrip en medewerking!

____________________________________________________________________________________________________________

Vermissing of diefstal van uw paspoort of identiteitskaart moet gemeld worden bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis. De gemeente maakt dan een 'verklaring van vermissing' op. Deze melding vervangt de aangifte bij de politie.

Mocht u naast het paspoort of de identiteitskaart nog andere zaken kwijt zijn of is er sprake van diefstal van meerdere goederen? Dan adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Het paspoort of de identiteitskaart wordt dan verwerkt in een goederenlijst. De politie maakt geen afzonderlijk proces-verbaal meer op van het vermiste paspoort of de identiteitskaart, hiervoor is nu de verklaring van vermissing in de plaats gekomen.

Hoe werkt het?

Om melding te doen, maakt u een afspraak via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina. Ook als u al aangifte in het buitenland hebt gedaan, komt u langs in het gemeentehuis.

Let op:

  • Als u in het formulier klikt op de knop 'Afspraak maken' krijgt u een lijst met datums te zien. Kiest u een datum en ziet u geen tijden? Dat betekent dat er op deze dag geen afspraak meer mogelijk is.
  • Heeft u een datum en tijd geselecteerd? Scroll dan helemaal naar beneden om uw afspraak te bevestigen.

Wat kost het?

Aan de verklaring van vermissing zijn geen kosten verbonden.