Mantelzorgcompliment, aanmelding

Omschrijving

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor wie, door leeftijd of beperking, niet zonder extra steun kan. Maar mantelzorger-zijn kan ook erg zwaar zijn. Daarom verdienen mantelzorgers waardering voor hun vaak jarenlange, onbetaalde inzet voor die ander. Het mantelzorgcompliment is een bedrag van € 75,00. Hiermee wil de gemeente laten zien dat ze het werk van al die mantelzorgers bijzonder waardeert. Want mantelzorger zijn is een zware taak.

Voor wie?

  • Voor mantelzorgers. Ook als u mantelzorger bent voor iemand op Schouwen-Duiveland, maar zelf niet op Schouwen-Duiveland woont. 
  • Voor wie mantelzorg krijgt. U kunt dit mantelzorgcompliment aanvragen voor maximaal twee mantelzorgers. Zij hoeven niet per se op Schouwen-Duiveland te wonen.

Wilt u het compliment aanvragen voor uw mantelzorger(s), vraag dan eerst of hij/zij geen bezwaar heeft dat u voor de aanvraag persoonlijke gegevens zoals een bankrekeningnummer van hem/haar gebruikt.

Hoe werkt het?

Van 8 november tot en met 10 december 2019 kunt u aanmelden voor het mantelzorgcompliment . U dit dit via de knop 'Aanmelden' in het rechtermenu op deze pagina. Hiervoor hebt u een DigiD nodig.

Lukt het niet om dit via de computer aan te vragen? Bel dan naar (0111) 452 000. Dan helpen we u graag verder.

De aanvragen worden in volgorde van ontvangst behandeld. 

Als u in aanmerking komt voor het mantelzorgcompliment, ontvangt u € 75,00 voor 21 januari 2020.                                               

NB. We kunnen de gegevens van uw aanvraag in de toekomst eventueel gebruiken voor onderzoek naar mantelzorg.