Wie zijn we

800 JAAR GESCHIEDENIS VOOR (N)U

Het gemeentearchief: schatkamer van het verleden

Met uw vragen over het verre én het recente verleden van Schouwen-Duiveland kunt u terecht bij het gemeentearchief Schouwen-Duiveland, het historisch documentatiecentrum van de gemeente.

Het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland bewaart niet alleen archieven van de voormalige gemeenten, maar ook die van kerken, verenigingen, bedrijven en personen. 

Poortersboek

Al deze stukken (waaronder ook foto’s, tekeningen en prenten, boeken en kaarten, films en geluidsopnamen) vertellen het eeuwenoude verhaal van Schouwen-Duiveland; een verhaal dat de moeite waard is om te ontdekken. De medewerkers van het gemeentearchief helpen u graag daarbij.

 

Een kostbaar bezit: de eerste pagina van het oudste Poortersboek van Nederland, dat begint in 1302 (Archief Stad Zierikzee, inv. nr. 75).

 

studiezaal

U KUNT HET VERHAAL VAN SCHOUWEN-DUIVELAND ONTDEKKEN

Onderzoek via onze website

Alle gegevens zijn te vinden bij Zeeuws Archief.

Door onderzoek in onze studiezaal 

U bent van harte welkom in onze studiezaal. Hier kunt u originele documenten inzien, maar ook microfiches en bronnen voor stamboomonderzoek raadplegen. Ook kunt u gebruik maken van hulpmiddelen bij het zoeken zoals inventarissen, nadere toegangen en indexen. De medewerkers van het gemeentearchief kunnen u hierbij wegwijs maken. In het rechtermenu op deze pagina vindt u het bezoekersreglement voor bezoek aan de studiezaal, onze openingstijden en de routebeschrijving.

Inlichtingen?

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar het gemeentearchief te komen of mocht u de informatie, die u zoekt niet kunnen vinden, dan kunt u ons vragen onderzoek voor u te doen. U kunt hiervoor een afspraak maken. Aan het doen van een onderzoek (ongeacht het resultaat) zijn kosten verbonden. De kosten bedragen € 32,60 per half uur (of een gedeelte ervan). 

Kijk voor een overzicht van de kosten voor onderzoek, kopieën een dergelijke op de pagina 'kostenoverzicht'.  

Menu rechts

In het rechtermenu vindt u ook links naar informatie over hoe u ons kunt helpen als vrijwilliger, over het aanbieden van nieuw materiaal en informatie over de nieuwsbrief en het blog van het gemeentearchief.