Uitgifte urnennis

Omschrijving

As van crematies kan worden bijgezet op de begraafplaats in de asbus of worden uitgestrooid op speciale gedeelten van de begraafplaats, de zogenaamde strooivelden. Het plaatsen van een urn, zonder vergunning en zonder enig bericht aan de houder van de begraafplaats, is in strijd met de wet.

Op verschillende begraafplaatsen zijn particuliere urnenplaatsen boven de grond aanwezig. Het gaat om nissen in de urnenmuur op de begraafplaatsen ‘Vredehof’ te Burgh-Haamstede en Zierikzee. Op begraafplaats ‘Vredehof’ is ook een colombarium aanwezig.

Urnenplaatsen worden voor vijf, vijftien of dertig jaar uitgegeven. Bij de termijn van vijf jaar kan de urnenplaats telkens met vijf jaar verlengd worden. Bij de andere termijnen geldt dit voor tien jaar. Asbussen mogen niet op de grafbedekking worden geplaatst.

Nissen in een urnenmuur worden uitgegeven met een gebruiksrecht.

Voor de gemeente Schouwen-Duiveland zijn de regels en voorwaarden te vinden in de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Schouwen-Duiveland.

Hoe werkt het?

Om een vergunning aan te vragen, maakt u een afspraak via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Wat kost het?

  • De kosten voor het bijzetten van een asbus of urn, de uitgifte van een urnennis of colombarium voor de duur van vijf jaar inclusief het onderhoud voor de gehele periode zijn € 479,50.
  • De kosten voor het bijzetten van een asbus of urn, de uitgifte van een urnennis of colombarium voor de duur van vijftien jaar inclusief het onderhoud voor de gehele periode zijn € 925,50.
  • De kosten voor het bijzetten van een asbus of urn, de uitgifte van een urnennis of colombarium voor de duur van dertig jaar inclusief het onderhoud voor de gehele periode zijn € 1.555,60.

Bij betaling onderhoud jaarlijks gedurende, vijf, vijftien of dertig jaar:

  • De kosten voor het bijzetten van een asbus of urn, de uitgifte van een urnennis of colombarium voor de duur van vijf jaar zijn € 283,50 en jaarlijks € 39,20.
  • De kosten voor het bijzetten van een asbus of urn, de uitgifte van een urnennis of colombarium voor de duur van vijftien jaar zijn € 415,90 en jaarlijks € 39,20.
  • De kosten voor het bijzetten van een asbus of urn, de uitgifte van een urnennis of colombarium voor de duur van dertig jaar zijn € 614,80 en jaarlijks € 39,20.

Voor het bijzetten op buitengewone uren worden de kosten verhoogd met 75 %.