Uitgifte urnennis

Omschrijving

As van een crematie kan worden bijgezet op de begraafplaats in een asbus (urn), worden bijgezet in een urnengraf of worden uitgestrooid op speciale gedeelten van de begraafplaats, de zogenaamde strooivelden. Het plaatsen of het verstrooien van een urn, zonder vergunning en zonder enig bericht aan de houder van de begraafplaats, is niet toegestaan.

Op verschillende begraafplaatsen zijn particuliere urnenplaatsen boven de grond aanwezig. Het gaat om nissen in de urnenmuur (columbarium) op de begraafplaatsen ‘Vredehof’ te Burgh-Haamstede en de Algemene Begraafplaats in Zierikzee.

Urnenplaatsen worden voor vijf, vijftien of dertig jaar uitgegeven. Bij de termijn van vijf jaar kan de urnenplaats telkens met vijf jaar verlengd worden. Bij de andere termijnen geldt dit voor tien jaar. Urnen mogen niet op de grafbedekking worden geplaatst.

Nissen in een urnenmuur worden uitgegeven met een gebruiksrecht, voor vijf, vijftien of dertig jaar.

Voor gemeente Schouwen-Duiveland zijn de regels en voorwaarden te vinden in de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Schouwen-Duiveland.

Hoe werkt het?

Om een vergunning aan te vragen, maakt u een afspraak via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Wat kost het?

De kosten voor het bijzetten van een urn of de uitgifte van een urnennis inclusief het onderhoud voor de gehele periode zijn:

  • Voor de duur van vijf jaar: € 520.
  • Voor de duur van vijftien jaar: € 1.003,35.
  • Voor de duur van dertig jaar: € 1.686,40.

De kosten voor het bijzetten van een urn of de uitgifte van een urnennis, waarbij de betaling van het onderhoud jaarlijks plaatsvindt zijn:

  • Voor de duur van vijf jaar: € € 307,75 en jaarlijks € 42,45.
  • Voor de duur van vijftien jaar: € 451,50 en jaarlijks € 42,45.
  • Voor de duur van dertig jaar: € 667,60 en jaarlijks € 42,45.

Voor het bijzetten op buitengewone uren (op maandag tot en met vrijdag na 15.30 uur en op zaterdag na 13.00 uur) worden de kosten verhoogd met 75 %.