Trouwlocaties

U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat u op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. De gemeente kan u ook vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Het college van burgemeester en wethouders kan voor een dag een plaats aanwijzen als geschikte locatie voor het huwelijk of de registratie van een partnerschap. Voor dergelijke verzoeken is een procedure vastgesteld.

WAT MOET IK DAAR VOOR DOEN?

Voor het maken van een keuze voor een locatie kunt u gebruik maken van de checklist. In de checklist wordt gevraagd naar de voorzieningen op de locatie, waarmee u rekening moet houden in verband met de plechtigheid. Dit zijn onder andere een omkleedruimte voor de ambtenaar, geluidsinstallatie, tafel, etcetera. De checklist helpt u om deze zaken tijdig gereed te hebben. U voorkomt hiermee dat achteraf alsnog een andere locatie moet worden gekozen. In de checklist is ook de verplichting opgenomen om iemand aan te wijzen die de gasten helpt en die de ambtenaar burgerlijke stand ondersteunt bij zijn/haar taak.

TROUWEN IN ONZE EIGEN TROUWLOCATIES

Voor wie kiest voor een eigentijdse en toch stijlvolle omgeving is de Burgerzaal in ons gemeentehuis een geschikte locatie.
Wie het jawoord wil laten klinken in een historische omgeving kan kiezen voor de middeleeuwse trouwzaal in het Stadhuismuseum in Zierikzee of voor Slot Moermond in Renesse. 

Burgerzaal gemeentehuis

Burgerzaal gemeentehuis

Trrouwzaal stadhuis
Trouwzaal stadhuis Zierikzee
Slot Roermond
Slot moermond

KOSTEN TROUWEN OP LOCATIE

Bij een huwelijk op locatie worden de kosten die normaal berekend worden voor een huwelijk in de trouwzaal ook in rekening gebracht. Hiernaast kunnen er voor het gebruik van de locatie extra kosten in rekening worden gebracht door de beheerder van de locatie.