Overlijden, aangifte

Omschrijving

______________________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke mededeling in verband met het coronavirus

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan vragen we u geen afspraak te maken en niet naar het gemeentehuis te komen. Zodra u geen verkoudheidsklachten meer heeft kunt u via onze website een (nieuwe) afspraak maken. Voor de meest actuele informatie kunt u de nieuwsberichten op onze website raadplegen: schouwen-duiveland.nl. Bedankt voor uw begrip en medewerking!

______________________________________________________________________________________________________________________

Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen. Aangifte van overlijden moet binnen zes (werk)dagen na het overlijden worden gedaan. U doet aangifte in de gemeente van overlijden. Wij verwerken het overlijden in de Basisregistratie personen (BRP). Zo zijn alle overheidsorganisaties automatisch op de hoogte.

Hoe werkt het?

U moet de aangifte van overlijden doen voor de begrafenis of crematie plaatsvindt. Het is verplicht dat u of de begrafenisondernemer dit persoonlijk doet bij de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. U mag de overledene niet eerder dan 36 uur en niet later dan zes (werk)dagen na overlijden begraven of cremeren. Wilt u de overledene eerder begraven of cremeren? Dan hebt u toestemming van de officier van justitie en van de burgemeester nodig.

Om een afspraak te maken, klikt u op de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Let op:

  • Als u in het formulier klikt op de knop 'Afspraak maken' krijgt u een lijst met datums te zien. Kiest u een datum en ziet u geen tijden, dat betekent dat er op deze dag geen afspraak meer mogelijk is.
  • Hebt u een datum en tijd geselecteerd, scroll dan helemaal naar beneden om uw afspraak te bevestigen.

Wat moet ik doen?

Neem de volgende documenten mee naar uw afspraak:

  • geldig identiteitsbewijs (van de persoon die aangifte doet)
  • verklaring van overlijden. Deze krijgt u van de arts.


Wat kost het?

Een uittreksel van de overlijdensakte kost € 14.