Graven samenvoegen

Omschrijving

Bij het samenvoegen worden stoffelijke overschotten van twee of meerdere overledenen samengevoegd op één begraafniveau om daarmee ruimte te maken voor nieuwe overledenen.

Het samenvoegen kan enkel plaatsvinden wanneer de rechthebbende van een particulier graf hiertoe opdracht verleent en de wettelijke grafrusttermijn van tien jaar is verlopen.

Het samenvoegen van graven vindt meestal plaats op het moment dat de voorbereidingen voor een uitvaart worden getroffen. Dat scheelt in de kosten voor onder andere het verwijderen en terugplaatsen van het grafmonument. Deze handeling wordt niet uitgevoerd door de begraafplaatsbeheerder. Het verwijderen en het terugplaatsen van het grafmonument vindt plaats in opdracht van de rechthebbende aan een extern bedrijf.

Voor de gemeente Schouwen-Duiveland zijn de regels en voorwaarden te vinden in de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Schouwen-Duiveland.

Hoe werkt het?

Om een graf samen te laten voegen, vraagt u een afspraak aan via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Wat kost het?

De kosten voor het samenvoegen van een particulier graf, op verzoek van de rechthebbende, zijn € 335,70.