Grafuitgifte, algemeen graf

Omschrijving

Algemene graven zijn bij de gemeente in beheer. Het is mogelijk om te begraven voor een periode van vijftien jaar.

De termijn van een algemeen graf kan niet worden verlengd. De graven worden op volgorde van de rij uitgegeven en kunnen niet worden gereserveerd. De gemeente schrijft de nabestaanden aan in het veertiende jaar van de uitgifte om hen te informeren over het aflopen van de termijn.

Na afloop van de termijn kunnen nabestaanden ervoor kiezen de overledene te herbegraven in een particulier graf of te laten cremeren. De graven worden na de termijn van vijftien jaar geruimd.

De gebruiker is een natuurlijk of rechtspersoon aan wie een recht tot gebruik van de grafruimte in het algemene graf is verleend.

Op de begraafplaatsen van Bruinisse, Zierikzee en Haamstede (nieuwe gedeelte) worden twee overledenen in een graf boven elkaar begraven. In de overige kernen is een graf bestemd voor één overledene. De gemeente bepaalt wie in het graf wordt begraven op volgorde van ligging.

Op een algemeen graf kan ook een monument worden geplaatst of beplanting worden aangebracht. De kosten zijn verrekend in het totaaltarief.

Voor gemeente Schouwen-Duiveland zijn de regels en voorwaarden te vinden in de beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Schouwen-Duiveland.

Hoe werkt het?

U vraagt een afspraak aan via de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Wat kost het?

Het gebruiksrecht van een algemeen graf voor een periode van vijftien jaar kost:

  • voor een begraving van een persoon van één jaar of jonger € 1.011
  • voor een begraving van een persoon jonger dan 12 jaar € 1.043
  • voor een begraving van een persoon van 12 jaar en ouder € 1.779