Bewijs van in leven zijn

Omschrijving

_______________________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke mededeling in verband met het coronavirus

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan vragen we u geen afspraak te maken en niet naar het gemeentehuis te komen. Zodra u geen verkoudheidsklachten meer heeft kunt u via onze website een (nieuwe) afspraak maken. Voor de meest actuele informatie kunt u de nieuwsberichten op onze website raadplegen: schouwen-duiveland.nl. Bedankt voor uw begrip en medewerking!

________________________________________________________________________________________________________________________

Een bewijs van in leven zijn of attestatie de vita, is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen.

Er zijn twee soorten 'bewijs van in leven zijn':

  1. Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP): hierop staat dat u bent ingeschreven als 'in leven'. U kunt dit bewijs alleen gebruiken in Nederland, Suriname, Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Dit uittreksel kunt u digitaal aanvragen. Zie hiervoor de link onder het menu 'Bekijk ook' rechts op deze pagina.
  2. Het 'bewijs van in leven zijn' (attestatie de vita) die ondertekend is door een ambtenaar van de Burgerlijke Stand: dit is een internationaal 'bewijs van in leven zijn' dat wordt gebruikt in het buitenland. Het document is in meerdere talen opgesteld. U kunt dit bewijs alleen persoonlijk aanvragen. U kunt het 'bewijs van in leven zijn' tijdens de afspraak gelijk meenemen.

Hoe werkt het?

Om het 'bewijs van in leven zijn' aan te vragen, klikt u op de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

Let op:

  • Als u in het formulier klikt op de knop 'Afspraak maken' krijgt u een lijst met datums te zien. Kiest u een datum en ziet u geen tijden? Dat betekent dat er op deze dag geen afspraak meer mogelijk is.
  • Hebt u een datum en tijd geselecteerd? Scroll dan helemaal naar beneden om uw afspraak te bevestigen.

Wat moet ik doen?

U neemt de volgende documenten mee naar uw afspraak:

  • uw geldig identiteitsbewijs
  • eventueel een brief van uw pensioenfonds

Wat kost het?

Een 'bewijs van in leven zijn' (attestatie de vita) kost € 14.

Is het bewijs voor uw pensioen? Dan is het gratis.