Woningbouw

De gemeente realiseert enkele woningbouwplannen verspreid over het eiland. Afhankelijk van het woningbouwprogramma per plan is bouwgrond beschikbaar voor vrijstaande, twee-onder-een-kap of geschakelde woningen. 

Voor de onderstaande woningbouwplannen die in exploitatie zijn genomen kunt u, indien de bouwkavel nog beschikbaar is, een optie nemen of tot aankoop overgaan. Naast verkoop bieden wij ook de mogelijkheid de grond in erfpacht te nemen. Indien de ruimtelijke procedure voor het woningbouwplan nog niet is afgerond kunt u zich vrijblijvend aanmelden als geïnteresseerde. U wordt dan op de inschrijvingslijst geplaatst.

Kerkwerve, vUUFGEMETEN 2

Binnen deze kleinschalige woningbouwontwikkeling zijn de bouwkavels bestemd voor vrijstaande woningen. De bouwkavels hebben een landelijke ligging aan de oostrand van Kerkwerve. U mag de woning binnen de regels van het bestemmingsplan naar eigen inzicht bouwen. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen. Op dit moment is er nog een bouwkavel beschikbaar.

Nieuwerkerk, D’HEULE 2

Het woningbouwplan d’Heule 2 ligt aan de westkant van Nieuwerkerk. De laatste beschikbare bouwkavel is op dit moment in optie uitgegeven. De kavel is bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning. U mag de woning naar eigen inzicht bouwen binnen de regels van het bestemmingsplan. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen.

Oosterland, oOSTKENSHIL 2

Aan de westkant van Oosterland zijn er binnen het woningbouwplan Oostkenshil 2 nog verschillende bouwkavels beschikbaar voor de realisatie van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en geschakelde woningen. U mag uw woning naar eigen inzicht bouwen binnen de regels van het bestemmingsplan. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen.

Renesse, HOGEZOOM

In totaal worden er drie bouwkavels uitgegeven voor de bouw van een vrijstaande woning aan de Hogezoom te Renesse. Droomt u ervan om midden in de natuur te wonen, veel privacy te hebben en dicht bij het strand te wonen met basisvoorzieningen op loopafstand? Dan is dit een unieke kans. Op dit moment is de middelste bouwkavel verkocht en zijn de andere twee bouwkavels in optie uitgegeven.

ZIERIKZEe, POORTAMBACHT - fase 5a

Aan de westkant van Zierikzee wordt het laatste deel van de woonwijk Poortambacht gerealiseerd, Poortambacht 11. De gemeente ontwikkelt deze wijk samen met een ontwikkelaar. Op het noordelijk deel van het perceel, de zogeheten Fase 5A, komen twaalf bouwkavels. De bouwkavels zijn geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning. Op dit moment is een aantal van de twaalf bouwkavels verkocht. De andere bouwkavels zijn in optie uitgegeven. De overige woningen (kadewoningen en appartementen) worden door de ontwikkelaar verkocht.

ZIERIKZEE, POORTAMBACHT 11 - FASE 3

Aan de westkant van Zierikzee wordt het laatste deel van de woonwijk Poortambacht gerealiseerd, Poortambacht 11. De gemeente ontwikkelt deze wijk samen met een ontwikkelaar. De gemeente is voornemens om op het zuidelijk deel van het perceel, de zogeheten Fase 3, negen bouwkavels te realiseren. Op de bouwkavels mag u een vrijstaande woning bouwen. Na bestuurlijke goedkeuring start de gemeente de ruimtelijke procedure voor de bestemmingsplanwijziging. De doorlooptijd van de ruimtelijke procedure duurt tot medio 2018. Vooralsnog is het alleen mogelijk om in te schrijven voor deze negen bouwkavels. Dit doet u door een aanvraag inschrijving in te dienen. Zie hiervoor het rechtermenu op deze pagina.

INTERESSE?

Voor algemene vragen rondom de uitgifte van bouwgrond voor woningbouw kunt u contact opnemen met Anne Marie Roda via e-mail of via telefoonnummer (0111) 452 432.