Woningbouw

De gemeente realiseert enkele woningbouwplannen verspreid over het eiland. De bouwkavels zijn bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning. 

Voor de onderstaande woningbouwplannen die in exploitatie zijn genomen kunt u, indien de bouwkavel nog beschikbaar is, een optie aanvragen of tot aankoop overgaan. Dit doet u door een 'Aanvraag optie' of een 'Aanvraag koop' in te dienen via de pagina 'Inschrijving, optie of koop'. Wanneer een bouwkavel in optie is uitgegeven, kunt u vrijblijvend een 'Aanvraag inschrijving' indienen. U komt dan op de inschrijvingslijst. Mocht betreffende bouwkavel opnieuw voor uitgifte beschikbaar komen, nemen wij op volgorde van de inschrijvingslijst contact met u op.

Indien de ruimtelijke procedure voor een woningbouwplan of voor bepaalde bouwkavels nog niet is afgerond, kunt u vrijblijvend een 'Aanvraag inschrijving' indienen. U wordt dan op de inschrijvingslijst geplaatst. Aanbod van de bouwkavels vindt plaats op volgorde van de inschrijvingslijst.

Kerkwerve, Vuufgemeten 2

Binnen deze kleinschalige woningbouwontwikkeling zijn de bouwkavels bestemd voor vrijstaande woningen. De bouwkavels hebben een landelijke ligging aan de oostrand van Kerkwerve. U mag de woning binnen de regels van het bestemmingsplan naar eigen inzicht bouwen. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen. Op dit moment is de laatst beschikbare bouwkavel in optie uitgegeven.

Nieuwerkerk, D’Heule 2

Het woningbouwplan d’Heule 2 ligt aan de westkant van Nieuwerkerk. De laatste beschikbare bouwkavel is op dit moment in optie uitgegeven. De bouwkavel is bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning. U mag de woning naar eigen inzicht bouwen binnen de regels van het bestemmingsplan. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen.

Oosterland, Oostkenshil 2

Het woningbouwplan Oostkenshil 2 ligt aan de westkant van Oosterland. De laatste beschikbare bouwkavels zijn op dit moment in optie uitgegeven. De bouwkavels zijn bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning.  U mag uw woning naar eigen inzicht bouwen binnen de regels van het bestemmingsplan. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen.

INTERESSE?

Een algemene vraag over uitgifte van bouwgrond voor woningbouw stelt u via onze website bij 'Vraag aan de gemeente'. U kunt ook contact opnemen met Anne Marie Roda via e-mail  of via telefoonnummer (0111) 452 432.