Woningbouw

De gemeente realiseert enkele woningbouwplannen verspreid over het eiland. Afhankelijk van het woningbouwprogramma per plan is bouwgrond beschikbaar voor vrijstaande of twee-onder-een-kap woningen. 

Voor de onderstaande woningbouwplannen die in exploitatie zijn genomen kunt u, indien de bouwkavel nog beschikbaar is, een optie aanvragen of tot aankoop overgaan. Dit doet u door een 'Aanvraag optie' of een 'Aanvraag koop' in te dienen via de pagina 'Inschrijving, optie of koop'. Wanneer een bouwkavel in optie is uitgegeven, kunt u een aanvraag inschrijving indienen. U komt dan op de inschrijvingslijst. Mocht betreffende bouwkavel opnieuw voor uitgifte beschikbaar komen, nemen wij op volgorde van de inschrijvingslijst contact met u op.

Indien de ruimtelijke procedure voor het woningbouwplan nog niet is afgerond kunt u vrijblijvend een aanvraag voor inschrijving indienen. U wordt dan op de inschrijvingslijst geplaatst. Aanbod van de bouwkavels vindt plaats op volgorde van de inschrijvingslijst.

Kerkwerve, Vuufgemeten 2

Binnen deze kleinschalige woningbouwontwikkeling zijn de bouwkavels bestemd voor vrijstaande woningen. De bouwkavels hebben een landelijke ligging aan de oostrand van Kerkwerve. U mag de woning binnen de regels van het bestemmingsplan naar eigen inzicht bouwen. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen. Op dit moment zijn de twee resterende bouwkavels in optie uitgegeven.

Nieuwerkerk, D’Heule 2

Het woningbouwplan d’Heule 2 ligt aan de westkant van Nieuwerkerk. De laatste beschikbare bouwkavel is op dit moment in optie uitgegeven. De kavel is bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning. U mag de woning naar eigen inzicht bouwen binnen de regels van het bestemmingsplan. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen.

Oosterland, Oostkenshil 2

Aan de westkant van Oosterland zijn er binnen het woningbouwplan Oostkenshil 2 nog verschillende bouwkavels beschikbaar voor de realisatie van vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap woningen. U mag uw woning naar eigen inzicht bouwen binnen de regels van het bestemmingsplan. U hebt een vrije aannemerskeuze. Voor het uiterlijk van uw woning gelden welstandseisen.

Zierikzee, Poortambacht 11- Fase 5A

Aan de westkant van Zierikzee wordt het laatste deel van de woonwijk Poortambacht gerealiseerd, Poortambacht 11. De gemeente ontwikkelt deze wijk samen met een ontwikkelaar. Op het noordelijk deel van het perceel, de zogeheten Fase 5A, geeft de gemeente twaalf bouwkavels uit geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning. Op dit moment is de laatst beschikbare bouwkavel in optie uitgegeven. De overige woningen in dit deel van de woonwijk (kadewoningen en appartementen) worden door de ontwikkelaar verkocht. 

Zierikzee, Poortambacht 11 - Fase 3

Aan de westkant van Zierikzee wordt het laatste deel van de woonwijk Poortambacht gerealiseerd, Poortambacht 11. De gemeente ontwikkelt deze wijk samen met een ontwikkelaar. Op het zuidelijk deel van het perceel, de zogeheten Fase 3, geeft de gemeente negen bouwkavels uit geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning. Op dit moment is er nog een bouwkavel beschikbaar. De overige woningen in dit deel van de woonwijk (kadewoningen en appartementen) worden door de ontwikkelaar verkocht.

INTERESSE?

Voor algemene vragen rondom de uitgifte van bouwgrond voor woningbouw kunt u contact opnemen met Anne Marie Roda via e-mail  of via telefoonnummer (0111) 452 432.