Subsidieaanvraag voor isolatie

Omschrijving

Gaat u uw huis isoleren? Dan kunt u misschien wel subsidie van ons krijgen.

Uw woning is een grote energievrager en u betaalt daar flinke energiekosten voor. In de toekomst zullen de energieprijzen gaan stijgen. Uit onderzoek blijkt dat om de energievraag kleiner te maken het isoleren van uw woning het grootste effect heeft. Om u daarbij te helpen, stelt de gemeente geld beschikbaar voor woningeigenaren. Door uw woning te verduurzamen helpt u bovendien mee het eiland energieneutraal te krijgen. Dit betekent dat we net zoveel energie opwekken als gebruiken. Dat zorgt er onder andere voor dat we op Schouwen-Duiveland prettig kunnen wonen, werken en recreëren ook in de toekomst. 

Wanneer kan ik subsidie krijgen?

Wilt u uw dak, de gevel of de vloer van uw woning laten isoleren of hr++ glas laten zetten? U kunt in aanmerking komen voor subsidiegeld, als uw huis aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • u bent eigenaar van een woning in onze gemeente
  • de woning wordt door u bewoond
  • de woning is gebouwd voor 1975
  • u heeft definitief energielabel lager dan C 
  • de aannemer is nog niet begonnen met de werkzaamheden

Over hoe u een definitief energielabel kunt aanvragen kunt u terecht op www.energielabelvoorwoningen.nl

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

U kunt eenmalig 30 % van de gemaakte kosten van ons vergoed krijgen met een maximum van € 1.500 per woning. De werkzaamheden moeten door een aannemer uitgevoerd worden. De subsidie kan alleen aangevraagd worden als de werkzaamheden nog niet zijn uitgevoerd. Nadat wij uw aanvraag beoordeeld hebben, ontvangt u van ons een subsidietoekenning met daarop het bedrag wat u maximaal van ons kan krijgen na het afronden van de werkzaamheden.

Over het jaar 2021 is door de gemeente in totaal € 100.000 beschikbaar gesteld aan subsidies voor isolatiemaatregelen. Hiervoor geldt de regel op=op!

Hoe werkt het?

Hoe vraag ik subsidie aan?

Als u de subsidie aan wilt vragen dan kunt u dat doen via de knop ‘Aanvragen’ in het rechtermenu. Naast het invullen van de vragen, moet u ook een offerte toevoegen van de werkzaamheden die u uit wilt laten voeren. Deze offerte mag niet ouder zijn dan vier maanden. U hebt de mogelijkheid bij het invullen van de aanvraag de offerte van de kosten voor de isolatiewerkzaamheden te uploaden. In de offerte moet duidelijk herkenbaar de hoogte van de kosten van de isolatiemaatregel(en) aan uw woning aangegeven worden. Dit kan door een aparte offerte voor deze werkzaamheden (binnen een groter werk) of een duidelijk onderscheiden kostenpost voor de isolatiewerkzaamheden waar u subsidie voor vraagt binnen een grotere offerte.

Buurtbonus

Gaat u samen met vijf buren of meer (in hetzelfde viercijferige postcodegebied) aan de slag en kunt u dit laten zien door een gezamenlijke offerte of plan van aanpak waarin ook de gegevens van hen zijn opgenomen? Dan kunt u rekenen op een buurtbonus van 10 % op het subsidiebedrag dat u voor uw woning ontvangt. Ook bij de afrekening moeten wij terugzien dat u samen met uw buren aan de slag bent geweest. Op de gereedmelding kunt u dit aangeven.

Wanneer staat het geld op mijn rekening?

Voor het ontvangen van het subsidiegeld moet u de werkzaamheden binnen zes maanden na het verlenen van de subsidie afronden. U stuurt ons binnen 2 maanden na het afronden van de werkzaamheden, maar uiterlijk binnen 8 maanden na de toekenning van de subsidie een digitale gereedmelding met de eindrekening van de aannemer. Deze gereedmelding en de factuur kunt u registreren op uw persoonlijke internetpagina 'Mijn Schouwen-Duiveland (Mijn S-D)'. Twee weken na het ontvangen van uw stukken ontvangt u van ons het geld op uw rekening. 

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact met Anita Heijboer, door een e-mail te sturen of op werkdagen te bellen naar (0111) 452 421.

Wat moet ik doen?

Naast het invullen van de vragen, moet u ook een offerte toevoegen van de werkzaamheden die u uit wilt laten voeren. Deze offerte mag niet ouder zijn dan vier maanden. U hebt de mogelijkheid bij het invullen van de aanvraag de offerte van de kosten voor de isolatiewerkzaamheden te uploaden. In de offerte moet duidelijk herkenbaar de hoogte van de kosten van de isolatiemaatregel(en) aan uw woning aangegeven worden. Dit kan door een aparte offerte voor deze werkzaamheden (binnen een groter werk) of een duidelijk onderscheiden kostenpost voor de isolatiewerkzaamheden waar u subsidie voor vraagt binnen een grotere offerte.