Afvalinzameling

De gemeente Schouwen-Duiveland haalt huishoudelijk afval gescheiden op. Dit betekent dat we in de ene week restafval in de grijze container (rolemmer) ophalen en in de andere week GFT (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten) in de groene container.  Daarnaast halen we 1x in de 14 dagen PMD (verpakkingen van plastic en metaal, drankenkartons) op in de container met oranje deksel.

Afvalkalender

Wij hebben een website met informatie over de inzameling van afval binnen onze gemeente.
Vul op de website uw postcode en huisnummer in en u ziet direct op welke dagen het afval ingezameld wordt. Via het menu 'Wanneer' ziet u een maandkalender, en heeft u ook de optie om de jaarkalender te bekijken. U kunt de inzamelkalender ook printen, hiervoor opent u de PDF versie. 
De gewijzigde inzameldagen tijdens feestdagen zijn ook al in de kalender vermeld.
Het webadres van de website is: afvalkalender.schouwen-duiveland.nl

Afvalapp

Naast de website hebben we ook een app met daarin informatie over de inzameling van afval binnen onze gemeente. De app heet ‘Afval Schouwen-Duiveland’. Via deze app ontvangt u bijvoorbeeld een melding wanneer u welke container buiten moet zetten. Wijzigt een ophaaldag? Ook dan ontvangt u een bericht.
Installeer de app vandaag nog op uw tablet of smartphone! Download de app ‘Afval Schouwen-Duiveland’ via de Play Store (Google) of App Store (Apple).

Informatie

Informatie over welk soort afval in welke rolemmer hoort, is ook op de nieuwe website en app te vinden.

afval scheiden loont