Afval grofvuil laten ophalen

Omschrijving

U kunt grofvuil door de gemeente laten ophalen. Grof huishoudelijk afval kunt u ook zelf gratis naar de Milieustraat brengen.

Op 4 februari, 1 april, 3 juni, 5 augustus, 7 oktober en 9 december 2021 wordt er een ronde gereden om grofvuil op te halen.

Wat haalt de gemeente wel/niet op in de grofvuil afvalroute?

Fijn huishoudelijk afval, wat in de grijze rolemmer past, wordt niet op deze manier opgehaald.

Puin, vriezers, koelkasten en fornuizen worden niet opgehaald. Deze kunt u zelf gratis inleveren bij de Milieustraat.

Matrassen worden nog wel opgehaald met de grofvuil afvalroute; dit kost € 30,50 per matras. U kunt matrassen ook zelf gratis inleveren bij de Milieustraat.

Hoe werkt het?

Maak een afspraak om het grofvuil op te laten halen. Om een afspraak te maken klikt u op de knop 'Afspraak maken' in het rechtermenu op deze pagina.

De afspraak loopt via de Servicelijn. U kunt de Servicelijn ook telefonisch bereiken op telefoonnummer (0111) 452 111 op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

Wat moet ik doen?

Op de dag dat het grofvuil wordt afgehaald, moet het afval voor half 8 's ochtends klaarstaan. Bewoners moeten dit zelf aan de straatkant zetten.

De vrachtwagen met knijper moet goed bij het afval kunnen om het op te halen.

Wat kost het?

Per m³ wordt een bedrag van € 92 doorberekend. Hiervan ontvangt u na het ophalen een factuur.

*Bij annuleren van inmiddels opgegeven grofafval en niet tijdig afmelden kan het zijn dat er kosten in rekening worden gebracht.