Vraag aan de gemeente? Aangepaste gemeentelijke dienstverlening.

We moeten samen de verdere verspreiding van het coronavirus zien te voorkomen. De gemeente Schouwen-Duiveland streeft ernaar de dienstverlening in stand te houden maar is op enkele punten aangepast.

VRAAG AAN DE GEMEENTE?

In verband met de vele vragen is de gemeente telefonisch mogelijk wat minder goed bereikbaar. We doen ons uiterste best om alle telefoontjes zo goed mogelijk af te handelen. We vragen echter uw begrip als we even wat minder goed bereikbaar zijn, en willen u ook vragen om de algemene nummers (0111) 452 000 of (0111) 452 111 alleen te gebruiken voor urgente zaken.

Voor vragen over het coronavirus, uw gezondheid of landelijke maatregelen kunt u terecht bij de GGD, RIVM of Rijksoverheid.

OVERIGE VRAGEN

Wij kunnen ons voorstellen dat u nu ook gewoon vragen hebt over bijvoorbeeld jeugdhulp, onderwijs, werk en inkomen, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), een omgevingsvergunning, et cetera. Blijft u hier niet mee rondlopen, want wij zijn gewoon bereikbaar. Gebruik daarvoor de telefoon nummers die hieronder staan vermeld bij de verschillende afdelingen.

Samenleving en Zorg

Voor vragen over jeugd, inkomen, Wmo et cetera kunt u contact opnemen met het loket Samenleving en zorg van de gemeente Schouwen-Duiveland. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30–12.30 uur, bereikbaar via telefoonnummer (0111) 452 280.

Schuldhulpverlening

Namens de gemeente ondersteunt PLANgroep de inwoners van Schouwen-Duiveland met financiële vragen en problemen (schuldhulpverlening). Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel dan 06 - 55 12 10 60 of mail naar schouwenduiveland@plangroep.nl.

Ruimte en Milieu

Hebt u vragen over ruimtelijke ordening, omgevingsvergunningen en vergunningen uit de Algemene plaatselijke verordening en overige bijzondere wetten? Neem dan contact op met de medewerkers van Ruimte en Milieu. Ruimte en Milieu is van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 en vrijdag tussen 8.00 en 16.00 bereikbaar via telefoonnummer (0111) 452 252.

U kunt ook veel zaken online afhandelen. Kijk voor de mogelijkheden op onze website of stuur een e-mail.

Burgerzaken

Zoals gebruikelijk is het alleen mogelijk om op afspraak langs te komen. De avondopenstelling vervalt. Een afspraak maken kan via onze website. Vindt u op onze website niet het onderwerp waar u een afspraak voor wilt maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar (0111) 452 222.

Voor het afhalen van rijbewijs of reisdocument hoeft u geen afspraak te maken. Deze kunt u tijdens de openingstijden bij de receptie ophalen.

Archief

De studiezaal van het gemeentearchief is open op afspraak. U kunt een afspraak maken over datum, tijdstip en duur van uw bezoek via telefoonnummer (0111) 452 320. Voor uw bezoek gelden in deze coronatijd aanvullende regels. Het gemeentearchief is open op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. De donderdagavondopenstelling vervalt.

U kunt ons ook een vraag voorleggen. Gebruik daarvoor 'Informatieverzoek archief’.

Milieustraat / Reiniging

De milieustraat is op werkdagen geopend van 7.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is de milieustraat geopend tussen 9.00 en 15.00 uur.

Het huisvuil wordt opgehaald volgens de bestaande schema’s en routes.