Coronavirus - Overzicht gemeentelijke berichtgeving

Op deze pagina geven we u informatie over het coronavirus, en een overzicht van alle berichtgeving van de gemeente over het coronavirus.

Aangepaste Dienstverlening gemeente 
We moeten samen de verdere verspreiding van het coronavirus zien te voorkomen. 
De gemeente Schouwen-Duiveland streeft ernaar de dienstverlening in stand te houden, 
maar die is op enkele punten aangepast, dat zult u begrijpen. Lees verder

ZeelandVeilig heeft een overzicht opgesteld met veelgestelde vragen en antwoorden. Vind je hier geen antwoord op je vraag, bel dan naar het publieksinformatienummer coronavirus Rijksoverheid (0800) 1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). Overige vragen kun je mailen aan ZeelandVeilig@vrzeeland.nl
Bekijk de liveblog van Zeeland Veilig voor actuele informatie over het coronavirus.
Op de website van GGD Zeeland staat informatie over de uitbraak van het coronavirus en het aantal besmettingen.

HIERONDER EEN CHRONOLOGISCH OVERZICHT VAN DE GEMEENTELIJKE BERICHTGEVING OVER HET CORONAVIRUS:

15-12-2020 - Winkelen en boodschappen doen tijdens de lockdown
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn niet-essentiële winkels van 15 december 2020 tot en met in ieder geval 19 januari 2021 gesloten. Hiermee worden contactmomenten maximaal beperkt.

01-10-2020 - Uitbreiding tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-3)
Zelfstandig ondernemers kunnen ook de komende periode financiële ondersteuning krijgen vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus.

25-09-2020 - Verbod op uitstallingen in openbare ruimte Zierikzee verlengd tot 1 november
Afgelopen augustus is besloten dat winkeluitstallingen en reclameborden in de openbare ruimte tijdelijk niet meer zijn toegestaan in Zierikzee. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dit verbod te verlengen tot 1 november 2020. Het gaat enkel om de locaties Dam, Appelmarkt, Mol, Melkmarkt en Visslop.

01 september 2020 - Verlenging betaalde parkeerplaatsen binnenstad Zierikzee voor vergunningshouders tot en met 31 december 2020
De Rijksoverheid roept ons nog steeds op om waar mogelijk thuis te werken. Daarom zijn de parkeerplaatsen in Zierikzee tot en met 31 december 2020 24 uur beschikbaar voor vergunninghouders.

15 juli 2020 - Kermissen Renesse en Zierikzee gaan deze zomer definitief niet door
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de kermissen in Renesse en Zierikzee deze zomer definitief niet doorgaan. Gezien de drukte op het eiland in het hoogseizoen vormt de kermis in zowel Zierikzee als Renesse een te groot besmettingsrisico.

10 juli 2020 - Gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden geldt tot 1 oktober 2020.
Door de afgekondigde landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn er nog steeds beperkingen voor de horeca . Zo is het volgens het huidige bestemmingsplan niet voor alle restaurants toegestaan om maaltijden te bezorgen of af te laten te halen.

6 juli 2020 - Tijdelijke fietsenstallingen centrum Zierikzee
Er zijn tijdelijke fietsenstallingen in de binnenstad van Zierikzee gerealiseerd. Het is de bedoeling dat de stallingen tot 1 oktober 2020 blijven.

25 juni 2020 - Uitbreiding tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-2)
Zelfstandig ondernemers kunnen ook de komende vier maanden financiële ondersteuning krijgen vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus.

23 juni 2020 - Verlenging betaalde parkeerplaatsen binnenstad Zierikzee voor vergunninghouders tot en met 1 september 2020
De Rijksoverheid roept ons nog steeds op om waar mogelijk thuis te werken. Daarom zijn de parkeerplaatsen in Zierikzee tot en met dinsdag 1 september 2020 24 uur beschikbaar voor vergunninghouders.

16-06-2020 - Testen op corona in Zierikzee
Vanaf dinsdag 16 juni is het op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur mogelijk om u in Zierikzee te laten testen op het coronavirus COVID-19. De testlocatie wordt ingericht bij Adrz (Koning Gustaafweg 2 in Zierikzee).

20 mei 2020 13.00 uur - Terrasuitbreiding voor horeca-ondernemers en strandpaviljoenhouders
De gemeente Schouwen-Duiveland stelt horeca-ondernemers en strandpaviljoenhouders in de gelegenheid een plan in te dienen om hun terras tijdelijk uit te breiden en te exploiteren binnen de nu geldende openings- en sluitingstijden.

 

Een overzicht van oudere en vervallen gemeentelijke berichtgeving over het coronavirus kunt u inzien via het archief van deze website: