Nieuws en actualiteit

Publieksprijs erfgoed: u kunt weer stemmen!
24 augustus 2020

Publieksprijs erfgoed: u kunt weer stemmen!

Schouwen-Duiveland is een van de vier genomineerden voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2020.

Inzage rampenbestrijdingplan BRZO bedrijven
24 augustus 2020

Inzage rampenbestrijdingplan BRZO bedrijven

De Veiligheidsregio Zeeland is bezig met een nieuw rampenbestrijdingsplan voor BRZO bedrijven.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Woningen Serooskerkseweg – Stoofweg’ en Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder
21 augustus 2020

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het “Ontwerpbestemmingsplan Woningen Serooskerkseweg – Stoofweg”, met identificatienummer NL.IMRO.1676.00258BphBU-ON01 én het “Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder Serooskerkseweg 19 en 21, te Serooskerke”, van 24 augustus 2020 tot en met 5 oktober 2020 ter inzage liggen.

Ik woon veilig en schoon: tip #3
20 augustus 2020

Ik woon veilig en schoon: tip #3

De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben een grote impact op ons dagelijks leven. We houden afstand tot elkaar en moeten, zeker als we kwetsbaar zijn, voorzichtig zijn in het contact met anderen.

Haringvlietstraat beperkt afgesloten van 17 augustus t/m 13 november 2020
11 augustus 2020

Haringvlietstraat beperkt afgesloten van 17 augustus t/m 13 november 2020

Het gebied rondom het Haringvlietplein en de Haringvlietstraat in Zierikzee gaat flink veranderen. Bovendien bouwen we aan de andere kant van deze weg een nieuw scholencomplex. Van 17 augustus t/m 13 november 2020 is de Haringvlietstraat beperkt afgesloten.

Vervanging riool Korte Achterweg en omgeving Oosterland
6 augustus 2020

Vervanging riool Korte Achterweg en omgeving Oosterland

Vanaf maandag 24 augustus wordt gestart met de rioolvervanging in de Korte Achterweg en omgeving in Oosterland.

Nieuwe editie van SD SPORT
27 juli 2020

Nieuwe editie van SD SPORT

Wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden, fitness,….In de nieuwste editie van het magazine SD Sport vertelt burgemeester Jack van der Hoek welke sporten hij allemaal beoefent en hoe belangrijk hij het vindt om te bewegen.

Ik woon veilig en schoon: tip #2
27 juli 2020

Ik woon veilig en schoon: tip #2

Kermissen Renesse en Zierikzee gaan deze zomer definitief niet door
15 juli 2020

Kermissen Renesse en Zierikzee gaan deze zomer definitief niet door

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de kermissen in Renesse en Zierikzee deze zomer definitief niet doorgaan. Gezien de drukte op het eiland in het hoogseizoen vormt de kermis in zowel Zierikzee als Renesse een te groot besmettingsrisico.