Nieuws en actualiteit

Persoonlijke boodschap burgemeester Rabelink
4 april 2020

Persoonlijke boodschap burgemeester Rabelink

Ik wil mij in het bijzonder richten tot de (toeristische) ondernemers. Afgelopen weekend zijn er drastische maatregelen genomen, met name voor de belangrijkste economische pijler van Schouwen-Duiveland, de toeristische sector. Ik wil u een hart onder de riem steken.

Eilandjes in het Grevelingenmeer verboden gebied
3 april 2020

Eilandjes in het Grevelingenmeer verboden gebied

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft de eilandjes in het Grevelingenmeer gelegen in de gemeente Schouwen-Duiveland aangewezen als verboden gebied.

Coronamonitor Zeeland
3 april 2020

Coronamonitor Zeeland

Er is een coronamonitor gemaakt voor Zeeland. De monitor geeft inzicht in de economische impact van de COVID-19 uitbraak.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zeeland
31 maart 2020

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zeeland

Vrijdagmiddag is door het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Zeeland de nieuwe noodverordening vastgesteld. De maatregelen die Veiligheidsregio Zeeland vandaag neemt zijn dan ook aanvullend op de bestaande maatregelen en richten zich op het toerisme.

Aanvullende maatregelen corona-crisis Schouwen-Duiveland

Aanvullende maatregelen corona-crisis Schouwen-Duiveland

Vrijdag 27 maart 2020 heeft de Veiligheidsregio Zeeland aangescherpte maatregelen genomen. Er is een noodverordening uitgevaardigd. De aangescherpte maatregelen hebben gevolgen voor een deel van de werkzaamheden en dienstverlening van gemeente Schouwen-Duiveland.

GFT containers binnenstad Zierikzee tijdelijk gesloten

GFT containers binnenstad Zierikzee tijdelijk gesloten

Vanwege de corona maatregelen is besloten de bovengrondse containers voor GFT afval in de binnenstad van Zierikzee tijdelijk te sluiten.

Hulp aan ondernemers

Hulp aan ondernemers

Het kabinet heeft op 17 maart extra maatregelen genomen om ondernemers te helpen die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen van kracht waar u als ondernemer gebruik van kunt maken, op korte en lange termijn.

Vragen over verbod op recreatief nachtverblijf
28 maart 2020

Vragen over verbod op recreatief nachtverblijf

Vanaf maandag 30 maart 12.00 uur geldt er een algemeen verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf in heel Zeeland. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt met betrekking tot dit verbod.

Noodopvang voor kinderen
26 maart 2020

Noodopvang voor kinderen

De scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Deze opvang is zonder extra kosten.