Nieuws en actualiteit

Bericht van burgemeester Rabelink aan de ondernemers
18 maart 2020

Bericht van burgemeester Rabelink aan de ondernemers

Beste ondernemers van Schouwen-Duiveland, een speciaal bericht aan u. Het zijn spannende en moeilijke tijden voor iedereen op Schouwen-Duiveland, maar voor u als ondernemer misschien nog meer. De maatregelen die afgelopen weekend genomen zijn hebben grote invloed op de economie van Schouwen-Duiveland. Op dit moment in het bijzonder op onze grote horeca en grote toeristische sector. U heeft misschien wel zorgen over het voortbestaan van uw bedrijf, uw personeel, de gezinnen van uw personeel, uw eigen gezin en uzelf.

Betaalde parkeerplaatsen binnenstad Zierikzee tijdelijk beschikbaar voor vergunninghouders
17 maart 2020

In verband met het grote aantal thuiswerkers vanwege het coronavirus zien we een hogere bezettingsgraad van de parkeerplaatsen in het centrum van Zierikzee voor vergunninghouders. Wij staan daarom tussen 17 maart en 6 april toe dat vergunninghouders betaalde parkeerplaatsen gebruiken.

Noodverordening ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus
16 maart 2020

Noodverordening ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus

Maandag 16 maart heeft Veiligheidsregio Zeeland een noodverordening, 'Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zeeland' vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

Zeeuwse noodverordening voor bijeenkomsten groter dan 100 mensen
15 maart 2020

Zeeuwse noodverordening voor bijeenkomsten groter dan 100 mensen

Vandaag, zaterdag 14 maart heeft Veiligheidsregio Zeeland een noodverordening vastgesteld voor evenementen groter dan 100 mensen in Zeeland. Dit verbod maakt handhaving mogelijk.

Burgemeester Rabelink over coronavirus
13 maart 2020

Burgemeester Rabelink over coronavirus

Het zijn spannende tijden. Met de verdere verspreiding van het coronavirus en de pas afgekondigde maatregelen, nemen ook de vragen en zorgen toe. Dat is heel logisch en begrijpelijk.

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland
12 maart 2020

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Inwoner uit Scharendijke besmet met coronavirus COVID-19
7 maart 2020

Inwoner uit Scharendijke besmet met coronavirus COVID-19

Een inwoner uit Scharendijke (Gemeente Schouwen-Duiveland) is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). De vrouw is in Noord-Italië geweest. De patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

Informatie over coronavirus
2 maart 2020

Informatie over coronavirus

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie over het coronavirus?

De Regionale Uitvoeringsdienst neemt per 1 januari 2020 een aantal milieutaken over
17 december 2019

Momenteel voert de gemeente bij ongeveer 1100 bedrijven de toezichtstaken op de milieuregelgeving uit. Per 1 januari 2020 wordt de uitvoering van de toezichtstaken overgedragen aan de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD).