Nieuws en actualiteit

GFT containers binnenstad Zierikzee tijdelijk gesloten
30 maart 2020

GFT containers binnenstad Zierikzee tijdelijk gesloten

Vanwege de corona maatregelen is besloten de bovengrondse containers voor GFT afval in de binnenstad van Zierikzee tijdelijk te sluiten.

Hulp aan ondernemers
30 maart 2020

Hulp aan ondernemers

Het kabinet heeft op 17 maart extra maatregelen genomen om ondernemers te helpen die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen van kracht waar u als ondernemer gebruik van kunt maken, op korte en lange termijn.

Vragen over verbod op recreatief nachtverblijf
28 maart 2020

Vragen over verbod op recreatief nachtverblijf

Vanaf maandag 30 maart 12.00 uur geldt er een algemeen verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf in heel Zeeland. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt met betrekking tot dit verbod.

Noodopvang voor kinderen
26 maart 2020

Noodopvang voor kinderen

De scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Deze opvang is zonder extra kosten.

Vraag aan de gemeente? Aangepaste gemeentelijke dienstverlening
24 maart 2020

Vraag aan de gemeente? Aangepaste gemeentelijke dienstverlening

We moeten samen de verdere verspreiding van het coronavirus zien te voorkomen. De gemeente Schouwen-Duiveland streeft ernaar de dienstverlening in stand te houden maar is op enkele punten aangepast, dat zult u begrijpen. In verband met de vele vragen is de gemeente telefonisch mogelijk wat minder goed bereikbaar.

Gedoogregeling bevoorraden bij supermarkten en overige winkels voor de verkoop van levensmiddelen.
20 maart 2020

De voorraad van de supermarkten en andere winkels voor de verkoop van levensmiddelen (hierna: winkels) blijft op dit moment achter. Dit heeft vooral te maken met de bezorgdheid van de kopers. Die hierdoor veel en grote voorraden inslaan.

Boodschap van burgemeester Rabelink

Boodschap van burgemeester Rabelink

Ik zou u graag allemaal persoonlijk een hart onder de riem willen steken. Maar gezien de huidige omstandigheden wil ik me graag via deze video tot u richten.

Gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden

Gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden

Door de pas afgekondigde landelijke maatregelen moeten restaurants tijdelijk dicht. Volgens het huidige bestemmingsplan is het niet voor alle restaurants toegestaan om maaltijden te bezorgen of af te laten te halen.

Maatregelen om lastendruk ondernemers te verlichten
19 maart 2020

Maatregelen om lastendruk ondernemers te verlichten

De gemeenten Middelburg, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen nemen een pakket maatregelen om de gevolgen van de corona crisis voor ondernemers en verenigingen te verzachten.