Nieuws en actualiteit

Tijdelijke aanpassing toezicht stranden Westerschouwen
8 april 2020

Tijdelijke aanpassing toezicht stranden Westerschouwen

In samenspraak met de gemeente Schouwen-Duiveland heeft de Strandreddingsbrigade Westerschouwen besloten de stranden in haar gebied voorlopig niet te bewaken.

Toeristisch Ondernemend Zeeland stuurt brief naar staatssecretaris
7 april 2020

Toeristisch Ondernemend Zeeland stuurt brief naar staatssecretaris

De impact van de coronacrisis op bedrijven in het toerisme en het vrijetijdsdomein is in het hele land - en zeker ook voor een toeristische provincie als Zeeland - groot. Om de gevolgen van alle maatregelen in beeld te brengen is onderzoek gedaan naar de economische impact van de coronacrisis op het toerisme in Zeeland.

Maatregelen gemeentelijke markten Renesse en Zierikzee
6 april 2020

Maatregelen gemeentelijke markten Renesse en Zierikzee

Gezien de huidige situatie zijn, in goed overleg met de marktondernemers, maatregelen voor de markten in Renesse en Zierikzee getroffen.

Persoonlijke boodschap burgemeester Rabelink
4 april 2020

Persoonlijke boodschap burgemeester Rabelink

Ik wil mij in het bijzonder richten tot de (toeristische) ondernemers. Afgelopen weekend zijn er drastische maatregelen genomen, met name voor de belangrijkste economische pijler van Schouwen-Duiveland, de toeristische sector. Ik wil u een hart onder de riem steken.

Eilandjes in het Grevelingenmeer verboden gebied
3 april 2020

Eilandjes in het Grevelingenmeer verboden gebied

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft de eilandjes in het Grevelingenmeer gelegen in de gemeente Schouwen-Duiveland aangewezen als verboden gebied.

Coronamonitor Zeeland
3 april 2020

Coronamonitor Zeeland

Er is een coronamonitor gemaakt voor Zeeland. De monitor geeft inzicht in de economische impact van de COVID-19 uitbraak.

Hulpkringen
2 april 2020

Hulpkringen

Gelukkig staan op Schouwen-Duiveland veel mensen klaar voor mensen uit hun buurt of dorp. Vaak wordt er een beroep gedaan op buren, familie of anderen. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die niet zo’n breed netwerk hebben of die plotseling voor een situatie staan die het nodig maakt om hulp van anderen in te roepen.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zeeland
31 maart 2020

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zeeland

Vrijdagmiddag is door het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Zeeland de nieuwe noodverordening vastgesteld. De maatregelen die Veiligheidsregio Zeeland vandaag neemt zijn dan ook aanvullend op de bestaande maatregelen en richten zich op het toerisme.

Aanvullende maatregelen corona-crisis Schouwen-Duiveland
30 maart 2020

Aanvullende maatregelen corona-crisis Schouwen-Duiveland

Vrijdag 27 maart 2020 heeft de Veiligheidsregio Zeeland aangescherpte maatregelen genomen. Er is een noodverordening uitgevaardigd. De aangescherpte maatregelen hebben gevolgen voor een deel van de werkzaamheden en dienstverlening van gemeente Schouwen-Duiveland.