Nieuws en actualiteit

Sluiting studiezalen gemeentearchief
23 maart 2020

Sluiting studiezalen gemeentearchief

In verband met het Coronavirus is de dienstverlening van het gemeentearchief aangepast. Tot nader order is de studiezaal gesloten.

Gedoogregeling bevoorraden bij supermarkten en overige winkels voor de verkoop van levensmiddelen.
20 maart 2020

De voorraad van de supermarkten en andere winkels voor de verkoop van levensmiddelen (hierna: winkels) blijft op dit moment achter. Dit heeft vooral te maken met de bezorgdheid van de kopers. Die hierdoor veel en grote voorraden inslaan.

Boodschap van burgemeester Rabelink

Boodschap van burgemeester Rabelink

Ik zou u graag allemaal persoonlijk een hart onder de riem willen steken. Maar gezien de huidige omstandigheden wil ik me graag via deze video tot u richten.

Gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden

Gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden

Door de pas afgekondigde landelijke maatregelen moeten restaurants tijdelijk dicht. Volgens het huidige bestemmingsplan is het niet voor alle restaurants toegestaan om maaltijden te bezorgen of af te laten te halen.

Veiligheidsregio Zeeland: Kom als (dag)toerist niet naar Zeeland; stel bezoek uit
20 maart 2020

De Veiligheidsregio Zeeland vraagt om Zeeland alleen nog te bezoeken als dat echt nodig is. Zowel dagtoerisme als langer verblijf door mensen van buiten de provincie wordt afgeraden. Door de verspreiding van het coronavirus geldt sinds gisteren voor de hele wereld code oranje.

Werkzaamheden Vuurtorenpad Nieuw-Haamstede

Werkzaamheden Vuurtorenpad Nieuw-Haamstede

Van maandag 23 maart tot en met vrijdag 3 april worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het Vuurtorenpad in Nieuw-Haamstede.

Maatregelen om lastendruk ondernemers te verlichten

Maatregelen om lastendruk ondernemers te verlichten

De gemeenten Middelburg, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen nemen een pakket maatregelen om de gevolgen van de corona crisis voor ondernemers en verenigingen te verzachten.

Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs verplaatst, stemmen stopgezet

Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs verplaatst, stemmen stopgezet

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt de uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs verplaatst van 22 april naar woensdag 23 september 2020. De gemeente Schouwen-Duiveland is een van de vier gemeenten die genomineerd zijn. De prijs wordt uitgereikt in Rheden (Gelderland).

Deel Verklikkerstrand wordt broedgebied voor strandbroeders

Deel Verklikkerstrand wordt broedgebied voor strandbroeders

Voor de periode 2020-2024 heeft gemeente Schouwen-Duiveland toestemming gegeven aan Staatsbosbeheer om op het Verklikkerstrand een broedgebied voor strandbroeders te creëren. Dit betekent dat een gedeelte van het Verklikkerstrand tijdens het broedseizoen, van 1 april tot en met 15 september, afgezet wordt.