Nieuws en actualiteit

Ondersteuner Financieel advies
6 juli 2020

Ondersteuner Financieel advies

Voor onze afdeling Bedrijfsvoering 2 zijn wij op zoek naar een Ondersteuner Financieel advies voor 36 uur per week.

Zeeland breidt uit met voorzieningen voor de fietser

Zeeland breidt uit met voorzieningen voor de fietser

Het Routebureau VVV Zeeland heeft in 2019 hard gewerkt aan het upgraden en updaten van het fietsknooppunten netwerk Zeeland. De voorzieningen in de gehele provincie zijn uitgebreid met 19 picknick- of uitzichtplekken, 31 fietsoplaadzuilen en 89 overzichtspanelen. In de gemeente Schouwen Duiveland zijn de meeste fietsvoorzieningen gerealiseerd.

Wethouder Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Urk

Wethouder Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Urk

Donderdag 2 juli is bekend gemaakt dat wethouder Cees van den Bos is voorgedragen voor de benoeming tot burgemeester van de gemeente Urk.

Videoboodschap burgemeester

Videoboodschap burgemeester

Burgemeester Jack van der Hoek spreekt inwoners en ondernemers van Schouwen-Duiveland toe naar aanleiding van de versoepelingen per 1 juli.

Versoepelde maatregelen sport vanaf 1 juli
2 juli 2020

Versoepelde maatregelen sport vanaf 1 juli

Tijdens de persconferentie van 24 juni heeft het kabinet verschillende versoepelingen aangekondigd. Vanaf 1 juli gelden in het kort de volgende regels voor het sporten:

Silly Walk zebrapad in Zierikzee: alleen voor gekke loopjes
2 juli 2020

Silly Walk zebrapad in Zierikzee: alleen voor gekke loopjes

In Zierikzee komt het eerste Zeeuwse zebrapad voor Silly Walks. Op een Silly Walk zebrapad kunnen mensen op een ludieke en komische manier oversteken. Op vrijdag 10 juli wordt het zebrapad officieel geopend door wethouder Ankie Smit.

Samenwerkingsovereenkomst Sirjansland en gemeente voor vervolg experiment R2C
1 juli 2020

Samenwerkingsovereenkomst Sirjansland en gemeente voor vervolg experiment R2C

Dinsdag 30 juni ondertekenden wethouder Ankie Smit en de dorpsraad Sirjansland officieel de Right to Challenge samenwerkingsovereenkomst. Inwoners van Sirjansland gaan zelf aan de slag met het verfraaien van de entree van hun dorp en het opstellen van een dorpsplan.

Campagne 'Ik woon veilig en schoon' van start
30 juni 2020

Campagne 'Ik woon veilig en schoon' van start

Een veilig en schoon huis is belangrijk, zeker nu we door de coronacrisis meer op onszelf aangewezen zijn. Op maandag 29 juni heeft wethouder Cees van den Bos het startsein gegeven voor de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ op Radio Schouwen-Duiveland.

Haltetaxi vervangt voorlopg buurtbus
30 juni 2020

Haltetaxi vervangt voorlopg buurtbus

Vanaf 29 juni rijdt de haltetaxi op de routes van de buurtbussen. Voor het reserveren van een haltetaxi kunt u bellen met 088-2358000.