Nieuws en actualiteit

Strandvignet krijgt in 2020 geen vervolg
5 februari 2020

Strandvignet krijgt in 2020 geen vervolg

Na de pilot van het Strandvignet in 2018 en 2019 is een evaluatie uitgevoerd. Ondanks dat de pilot goed is ontvangen bij de gebruikers, is besloten om niet door te gaan met het Strandvignet en de pilot te beëindigen met ingang van het seizoen 2020.

Gratis Parkeren achter de AH en op de Mosselboomgaard
5 februari 2020

Gratis Parkeren achter de AH en op de Mosselboomgaard

Het afsluiten van een deel van de Grachtweg heeft impact op de winkels in de binnenstad. Als geste naar de bezoekers en de ondernemers heeft het college van B&W op 4 februari 2020 besloten om op de parkeerplaatsen achter de AH en de Mosselboomgaard tot 1 maart gratis parkeren toe te staan.

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (36 uur per week)
30 januari 2020

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (36 uur per week)

Wie helpt Schouwen-Duiveland mee inrichten? In verband met het naderende vertrek van een van onze collega’s zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (beleidsmedewerker C).

Alternatieve richting Albert Heijn en andere bedrijven in binnenstad
23 januari 2020

Alternatieve richting Albert Heijn en andere bedrijven in binnenstad

De werkzaamheden aan de Grachtweg zijn in volle gang. Daardoor is de Grachtweg vanaf het Jannewekken tot aan de Rabobank tot en met eind februari niet toegankelijk voor al het verkeer. De Albert Heijn en andere ondernemers in de binnenstad zijn via de alternatieve route bereikbaar.

Deel Grachtweg in Zierikzee afgesloten
10 januari 2020

Deel Grachtweg in Zierikzee afgesloten

De riolering tussen de bushalte en de kruising met het Jannewekken en Schuurbeque Boeijestraat is van erg slechte kwaliteit en moet worden vervangen. Maandag 13 januari starten we met de werkzaamheden.

Caravan merk Bürnster, verplaatst
7 januari 2020

Caravan merk Bürnster, verplaatst

Op 31 december 2019 is een caravan merk Bürnster, kleur groen, vanaf de Plompe Torenweg te Serooskerke naar gemeentewerken te Zierikzee gebracht.

De Regionale Uitvoeringsdienst neemt per 1 januari 2020 een aantal milieutaken over
17 december 2019

Momenteel voert de gemeente bij ongeveer 1100 bedrijven de toezichtstaken op de milieuregelgeving uit. Per 1 januari 2020 wordt de uitvoering van de toezichtstaken overgedragen aan de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD).