Nieuws en actualiteit

Haringvlietstraat beperkt afgesloten van 17 augustus t/m 13 november 2020
11 augustus 2020

Haringvlietstraat beperkt afgesloten van 17 augustus t/m 13 november 2020

Het gebied rondom het Haringvlietplein en de Haringvlietstraat in Zierikzee gaat flink veranderen. Bovendien bouwen we aan de andere kant van deze weg een nieuw scholencomplex. Van 17 augustus t/m 13 november 2020 is de Haringvlietstraat beperkt afgesloten.

Voorlopig maatregelenpakket parkeren centrum Zierikzee ter inzage
10 augustus 2020

Voorlopig maatregelenpakket parkeren centrum Zierikzee ter inzage

Het voorlopige maatregelenpakket parkeren in het centrum van Zierikzee ligt nu online ter inzage. Tot 20 juli 2020 was het mogelijk om op de vijf voorstellen uit het concept maatregelenpakket te reageren. Dit heeft ruim 70 reacties opgeleverd.

Uitstallingen niet toegestaan in openbare ruimte Zierikzee
10 augustus 2020

Uitstallingen niet toegestaan in openbare ruimte Zierikzee

Winkeluitstallingen en reclameborden in de openbare ruimte zijn niet meer toegestaan in Zierikzee. Gelet op de regelmatig voorkomende drukte in de binnenstad zijn winkeluitstallingen en reclameborden op straat niet wenselijk.

Vervanging riool Korte Achterweg en omgeving Oosterland
6 augustus 2020

Vervanging riool Korte Achterweg en omgeving Oosterland

Vanaf maandag 24 augustus wordt gestart met de rioolvervanging in de Korte Achterweg en omgeving in Oosterland.

Akkerranden op Schouwen-Duiveland in volle bloei
31 juli 2020

Akkerranden op Schouwen-Duiveland in volle bloei

Ook dit jaar sieren een variatie aan bloemen de akkerranden op Schouwen-Duiveland. Dit is het resultaat van een project waarbij de gemeente samenwerkt met Stichting Zonnestraal, zij vertegenwoordigen Agrarisch Schouwen-Duiveland, en de imkersvereniging. De bloemenranden leveren een bijdrage aan het versterken van de biodiversiteit op het eiland.

Eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland
31 juli 2020

Eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland

Nieuwerkerk heeft een primeur met de eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland. Het idee komt van Rutger Kater, 9 jaar, uit Nieuwerkerk. Samen met de kinderburgermeester zijn in de Weststraat de eerste Zwaaisteen aangebracht. In totaal zijn er op vijf locaties in Nieuwerkerk Zwaaistenen.

Coronacoach markt Renesse
30 juli 2020

Coronacoach markt Renesse

De marktondernemers doen hun uiterste best om te zorgen dat mensen elke woensdag zo veilig mogelijk op de seizoensmarkt in Renesse kunnen winkelen.

Geschenkwoningen nader in beeld gebracht
30 juli 2020

Geschenkwoningen nader in beeld gebracht

Van de provincies Zuid-Holland en Zeeland heeft Dorp, Stad en Land de bijzondere opdracht gekregen om de geschenkwoningen die na de Watersnoodramp van 1953 zijn geschonken in kaart te brengen.

Nieuwe editie van SD SPORT
27 juli 2020

Nieuwe editie van SD SPORT

Wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden, fitness,….In de nieuwste editie van het magazine SD Sport vertelt burgemeester Jack van der Hoek welke sporten hij allemaal beoefent en hoe belangrijk hij het vindt om te bewegen.