Nieuws en actualiteit 2021

Gemeente Schouwen-Duiveland weer bereikbaar via Whatsapp
8 februari 2021

Gemeente Schouwen-Duiveland weer bereikbaar via Whatsapp

Vanaf maandag 8 februari is de gemeente Schouwen-Duiveland weer bereikbaar via de mobiele berichtendienst WhatsApp. Het WhatsApp-nummer van de gemeente is 06 10 11 51 63 en kan alleen gebruikt worden voor het versturen van berichten.

College in gesprek met jongeren over corona
5 februari 2021

College in gesprek met jongeren over corona

Burgemeester Jack van der Hoek en wethouders Paula Schot en Ankie Smit zijn deze week in (digitaal) gesprek gegaan met jongeren uit de gemeente.

Bomen planten
3 februari 2021

Bomen planten

Ook dit jaar zijn de bomen op Schouwen-Duiveland gecontroleerd op veiligheid. Op deze manier wordt de gezondheid van alle bomen in beeld gebracht. Bomen die bij inspectie in zeer slechte staat blijken te zijn worden vervangen door nieuwe gezonde bomen.

Tegemoetkoming schade door corona voor cultuur-, kunst- en erfgoedsector, dorpshuizen, verhuurders van ruimten en kleine jeugd- en jongerenorganisaties
26 januari 2021

Vanaf 1 februari 2021 kunnen cultuur-, kunst- en erfgoedaanbieders, dorpshuizen, niet-commerciële verhuurders van ruimten en kleine jeugd- en jongerenorganisaties een aanvraag voor tegemoetkoming in de schade door corona(maatregelen) indienen bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Het betreft een tegemoetkoming voor de geleden schade in het jaar 2020.

Boek ‘Verhaallijnen van Schouwen-Duiveland’
8 januari 2021

Boek ‘Verhaallijnen van Schouwen-Duiveland’

Elke plek heeft een eigen verhaal. Een geschiedenis die al bekend is of geduldig wacht om ontdekt en verteld te worden. Schouwen-Duiveland bevat een ware schat aan verhalen.

Volmachtstemmen
4 januari 2021

Volmachtstemmen

Iemand anders machtigen om voor u te stemmen (volmacht). Kunt u niet zelf stemmen op de dag van de verkiezingen? Dan kunt u iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Dit heet een volmacht. Een gemachtigde mag voor maximaal 2 andere kiezers stemmen.