Fotoproject ‘Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels’

Op maandag 22 februari werd het eerste exemplaar van het boekje 'Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels' uitgereikt aan wethouder Ankie Smit.<h1>Fotoproject ‘Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels’</h1>

De Ruilwinkel in Zierikzee is inmiddels een begrip geworden. Hier is iedereen welkom; het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. De Ruilwinkel is een ontmoetingsplek, waar je zonder geld spullen kunt ‘kopen’.

Onlangs is er is een fotografie- en verhalenproject gemaakt over de Ruilwinkels van Goes en Zierikzee, met subsidie vanuit MAEX Zeeland door Lidwine Guiran Fotografie. Een aantal vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels zijn geïnterviewd over waarom zij betrokken zijn bij de Ruilwinkels. Deze vaak bijzondere verhalen en foto’s zijn gebundeld in het boekje, dat digitaal te bekijken is via de website van SMWO. Dit jaar en volgend jaar zullen er waarschijnlijk ook foto-exposities komen in Zierikzee en Goes.

Kijk voor meer informatie over de Ruilwinkel in Zierikzee, die momenteel vanwege de coronamaatregelen voor winkelbezoek gesloten is, op de website van SMWO Schouwen-Duiveland.