Stemmen met een kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan kunt u een kiezerspas aanvragen.

<h1>Stemmen met een kiezerspas</h1>

Met de kiezerspas kunt u bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 binnen heel Nederland stemmen.

U kunt alleen met de kiezerspas stemmen, als de kiezerspas zoekraakt ontvangt u geen nieuwe pas.

Let op: de aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk 12 maart 2021 bij de gemeente zijn ontvangen, daarna is het aanvragen van een kiezerspas niet meer mogelijk!

Hoe vraagt u een kiezerspas aan?

Schriftelijk

• U kunt het formulier voor aanvragen kiezerspas downloaden of opvragen bij de gemeente Schouwen-Duiveland, cluster burgerzaken.
  • U vult het formulier in en stuurt het terug naar de gemeente, cluster burgerzaken. Heeft u al een stempas ontvangen, stuurt u dan ook de stempas mee.
  • U ontvangt de kiezerspas op uw huisadres of een ander postadres (mits ingevuld).
  • Het formulier moet uiterlijk 12 maart 2021 bij de gemeente zijn ontvangen.

Mondeling

• Als u al een stempas heeft ontvangen kunt u persoonlijk naar het gemeentehuis komen om de stempas te laten omzetten in een kiezerspas bij de cluster burgerzaken.
  • U brengt hiervoor uw stempas en legitimatiebewijs mee
  • Het persoonlijk aanvragen van een kiezerspas kan tot uiterlijk 12 maart 2021 tot 17.00 uur, daarna is het aanvragen van een kiezerspas niet meer mogelijk.