Regeling Reductie Energieverbruik

Heeft u plannen om uw eigen woning te verduurzamen? Of wilt u eerst weten wat er mogelijk is? De gemeente helpt u graag (verder) op weg met advies en een aantrekkelijke subsidie: de Regeling Reductie Energiegebruik

<h1>Regeling Reductie Energieverbruik</h1>

De Regeling Reductie Energiegebruik is een landelijke subsidieregeling die bedoeld is om de CO2 uitstoot bij koopwoningen terug te dringen. Kort gezegd is deze regeling bedoeld om u te helpen uw woning te verduurzamen.

Wethouder Ankie Smit is blij met deze regeling. “Een duurzaam Schouwen-Duiveland is iets waar we allemaal aan bij kunnen dragen. Deze regeling helpt huiseigenaren hun woning verder te verduurzamen en dat is natuurlijk iets wat ik van harte toejuich. Ik moedig alle huiseigenaren van Schouwen-Duiveland aan om na te gaan welke mogelijkheden deze regeling hen biedt. De Zeeuwse gemeenten hebben samen met partners binnen het Zeeuws Energieakkoord acht verschillende opties voor het verduurzamen van uw huis ingericht. Er is er altijd wel één die bij u past”.

Keuze uit acht duurzame mogelijkheden

De RRE bevat acht verschillende mogelijkheden die woningeigenaren helpen hun woning te verduurzamen. Zo zijn er twee trajecten gericht op eigenaren van een monumentenpand (monumentenpaspoort, DuMo-coach) en is er een traject voor appartementeneigenaren die met hun Vereniging van Eigenaren (VvE) willen verduurzamen. Daarnaast zijn er algemene mogelijkheden die gericht zijn op meer inzicht (warmtescan, energieverbruiksmanager) of meer overzicht (onafhankelijk energieadvies). Tot slot zijn er twee opties om direct energie te besparen: een bespaarbox met energiebesparende maatregelen of CV-optimalisatie. Voor sommige van deze mogelijkheden geldt dat de subsidie kostendekkend is, voor andere moet een (beperkte) eigen bijdrage worden betaald. U kunt tot eind maart 2021 een subsidie aanvragen voor één van de mogelijkheden naar keuze.

Let op een warmtescan kan maar tot 15 november 2020 worden aangevraagd!

Zo vraagt u de RRE subsidie aan

Uw voucher voor deze regeling kunt u aanvragen via de website van het Duurzaam Bouwloket. (maximaal één voucher per adres). Hier vindt u ook meer informatie over de inhoud van de verschillende trajecten en wordt u geholpen om te kiezen voor het traject dat het best bij u past. Er zijn in totaal bijna 40.000 vouchers beschikbaar verdeeld over de trajecten (let wel: voor ca. 120.000 woningeigenaren!). Als bij een traject het maximum is bereikt, dan kunt u dit niet meer aanvragen.

Dus kijk snel om te zien welk steentje u en uw RRE voucher gaan bijdragen aan een duurzaam Schouwen-Duiveland!