Herfstkermis gaat niet door

Normaal gesproken zou de kermis in Renesse eind juli hebben plaatsgevonden. Na het besluit van het college om de kermis in de zomer niet door te laten gaan, is gekeken naar de mogelijkheid om de kermis in Renesse tijdens de herfstvakantie plaats te laten vinden. Inmiddels is in overleg met de kermisondernemers en de kermisbonden besloten de kermis ook niet in de herfstvakantie plaats te laten vinden. 

<h1>Herfstkermis gaat niet door</h1>

Minder bezoekers en extra kosten

Dit omdat er naar verwachting minder toeristen en bezoekers Schouwen–Duiveland zullen aandoen dan in het hoogseizoen het geval is. Verder moeten de kermisondernemers, naast de bestaande vaste kosten, ook extra kosten maken om de nodige maatregelen in het kader van corona te treffen. De herfstkermis zou daarmee voor de exploitanten verliesgevend zijn.

Eerder besluit

Gezien de drukte op het eiland had het college van burgemeester en wethouders eerder besloten dat de kermissen in Renesse en Zierikzee deze zomer definitief niet door konden gaan. De grote hoeveelheid mensen die de kermissen zouden bezoeken, zou in verband met het coronavirus een te groot risico vormen.

Reactie burgemeester

Burgemeester Jack van der Hoek: “Zoals eerder gezegd was het besluit om de kermissen deze zomer definitief niet door te laten gaan lastig maar helaas noodzakelijk. Het is dan ook jammer maar begrijpelijk dat besloten is om de kermis in Renesse ook dit najaar niet plaats te laten vinden. Ik hoop van harte dat 2021 betere vooruitzichten voor de kermisondernemers en liefhebbers biedt”.