Beeldmerk voor Dementievriendelijk Schouwen-Duiveland

Jaarlijks vindt op 21 september Wereld Alzheimer Dag plaats. Op of rondom deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor dementie en de impact die het heeft op het leven van mensen. Dit jaar is het thema ‘Jong en oud’. Op Schouwen-Duiveland lanceren wij in dit kader het beeldmerk voor Dementievriendelijk Schouwen-Duiveland.

<h1>Beeldmerk voor Dementievriendelijk Schouwen-Duiveland</h1>

Iedereen doet mee

Gemeente Schouwen-Duiveland streeft naar een inclusieve samenleving, een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom is het belangrijk dat mensen weten hoe ze met dementie moeten omgaan. 75 tot 80 % van de mensen met dementie woont gewoon thuis, doet zelfstandig boodschappen, heeft een sociaal leven, komt in de kerk, bibliotheek en restaurant, rijdt nog auto, gaat op vakantie en doet vrijwilligerswerk. Dit betekent dat we dagelijks mensen met dementie tegenkomen. Meestal gaat het goed, maar soms hebben deze mensen een beetje hulp nodig. In een dementievriendelijke samenleving weten de inwoners hoe ze dementie kunnen herkennen en wat zij voor deze mensen kunnen betekenen.

Dementievriendelijk

Er zijn veel instanties op Schouwen-Duiveland die dagelijks bezig zijn met het activeren van mensen met dementie, het geven van zorg en ondersteuning aan mensen met dementie zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven, het ondersteunen van mantelzorgers, het organiseren van activiteiten en het geven van voorlichtingsbijeenkomsten voor inwoners. Zo subsidieert de gemeente het Odensehuis en zijn er trainingen Samen Dementievriendelijk georganiseerd. Samen zetten we ons in voor een dementievriendelijk Schouwen-Duiveland.

Beeldmerk

Dementievriendelijk Schouwen-Duiveland heeft vanaf dinsdag 15 september een gezicht in de vorm van een beeldmerk. Roland van IJsseldijk van ISZO Visueel heeft het beeldmerk kosteloos ontworpen. Het logo kan gebruikt worden door iedereen die iets op het eiland organiseert wat te maken heeft met dementie en dus een bijdrage levert aan het dementievriendelijk maken van Schouwen-Duiveland.

Download het beeldmerk hier.