Ik woon veilig en schoon: tip #2

De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben een grote impact op ons dagelijks leven. We houden afstand tot elkaar en moeten, zeker als we kwetsbaar zijn, voorzichtig zijn in het contact met anderen.

<h1>Ik woon veilig en schoon: tip #2</h1>

Dit betekent waarschijnlijk dat u veel thuis bent. Mogelijk kunt of wilt u ook geen huishoudelijke hulp in uw huis toelaten. Het is dan fijn als u zelf uw woning schoon kunt houden.

Dit brengt echter wel risico’s met zich mee. Bijna de helft van de valongevallen in de leeftijd van 70 jaar en ouder vindt namelijk plaats in en om het huis. Deze valongevallen gebeuren vooral in de sanitaire ruimtes (badkamer, toilet) en komen hoofdzakelijk door struikelen. De meest voorkomende letsels zijn heupfracturen, gevolgd door hoofdhersenletsel.

In de folder ‘Ik woon veilig en schoon’ vindt u praktische tips over hoe u uw huis makkelijk schoon kan houden en hoe u vallen en andere ongelukken in huis kunt voorkomen.

Ook vindt u op onze website animatiefilmpjes met tips voor een veilig en schoon huis. Deze week is het tweede filmpje op de webpagina geplaatst. Klik hier voor het filmpje TIP #2: Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk spullen in de weg staan of op de grond liggen, waardoor u zich makkelijker kunt bewegen in huis en minder kans hebt om te vallen.