Eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland

Nieuwerkerk heeft een primeur met de eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland. Het idee komt van Rutger Kater, 9 jaar, uit Nieuwerkerk. Samen met de kinderburgermeester zijn in de Weststraat de eerste Zwaaisteen aangebracht. In totaal zijn er op vijf locaties in Nieuwerkerk Zwaaistenen.

<h1>Eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland</h1>

Ouderen een fijn gevoel geven

Het idee ontstond tijdens een wandelingetje met zijn vader. Met de Zwaaistenen wil Rutger de ouderen in zijn dorp een hart onder de riem steken en een fijn gevoel geven. Juist deze groep kan tijdens de coronatijd een steuntje in de rug gebruiken. Een mooi gebaar, vindt ook de gemeente Schouwen-Duiveland.  

Zwaaien voor een glimlach

Een Zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand die mensen uitnodigt om te zwaaien naar degene waar de Zwaaisteen voor het huis ligt. Het Zwaaisteeninitiatief is bedacht door Corinne Tijsseling uit Zwolle. Kijk voor meer informatie over het initiatief op https://zwaaisteen.nl.