Versoepelde maatregelen buitensporten per 1 juni

Vanaf maandag 1 juni zijn de regels voor het organiseren van sportactiviteiten verruimd. Vanaf deze datum geldt dat bij het buiten sporten en bewegen voor jongeren tot en met 18 jaar, begeleid door sportverenigingen of professionals, de 1,5 meter regel vervalt. Bij het buitensporten mogen zij weer spelcontact hebben. Dit gold al voor de doelgroep tot en met 12 jaar.


<h1>Versoepelde maatregelen buitensporten per 1 juni</h1>

De eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht:

  • Buiten sporten in groepen is ook voor mensen van 19 jaar en ouder toegestaan, maar alleen als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.
  • Sporthallen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven gesloten. Ook de kleedkamers en kantines bij sportverenigingen en sporthallen blijven dicht.
  • Zwembaden mogen weer open. 

Poolen, kaarten en darten

Binnen poolen, kaarten en darten is per 1 juni ook weer toegestaan, zolang dat binnen dezelfde regels als voor de horeca gebeurt. Dus vooraf reserveren, maximaal 30 personen en met inachtneming van 1,5 meter afstand.

Binnensport per 1 juli en verwachte versoepeling regels rond sportkantines

Premier Rutte heeft op 27 mei een en ander gezegd over het naar voren halen van een aantal verruimingen van 1 september naar 1 juli. Het betreft dan met name het onder strenge voorwaarden weer binnen mogen sporten. Dit geldt specifiek voor sportscholen en fitness. Wij gaan er op dit moment vanuit dat per 1 juli ook een versoepeling van de regels voor binnensportverenigingen en sportkantines (en terrassen) zal gaan gelden.

Verantwoord sporten

Vanuit de landelijke organisaties zijn er nieuwe protocollen beschikbaar. Op basis hiervan hebben diverse sportbonden hun eigen specifieke protocollen opgesteld.

Lid van een vereniging/sportaanbieder?

Bent u lid van een vereniging? Houd dan goed de clubactiviteiten in de gaten. Sportaanbieders hebben wellicht even de tijd nodig om de training of les te organiseren binnen de nieuwe regels. We hopen op uw begrip hiervoor.

Geen lid bij een vereniging/sportaanbieder?

Houd de communicatiekanalen van sportaanbieders in uw omgeving in de gaten. Iedereen is gevraagd om ook voor niet-leden de deuren open te zetten, dus misschien kunt u ergens bij aansluiten. Het sport- en beweegaanbod van SMWO voor kinderen en jongeren is te vinden op de Facebookpagina Jongerenwerk4SD.

Informatie voor sportaanbieders

We snappen dat sportaanbieders veel vragen hebben en dat er veel op hen afkomt. U kunt de informatie die op 3 juni naar de sport- en beweegaanbieders is gestuurd hier lezen

Het is belangrijk dat alle buitensportactiviteiten worden gemeld bij de gemeente Schouwen-Duiveland. U kunt hiervoor gebruikmaken van ons digitaal meldpunt.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en sport.