Testen op corona in Zierikzee

Vanaf dinsdag 16 juni is het op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur mogelijk om u in Zierikzee te laten testen op het coronavirus COVID-19. De testlocatie wordt ingericht bij Adrz (Koning Gustaafweg 2 in Zierikzee).

<h1>Testen op corona in Zierikzee</h1>

Dichtbij huis testen

Adrz opent de nieuwe testlocatie op Schouwen-Duiveland in samenwerking met de GGD Zeeland. Alle aanvragen vanuit GGD, huisarts, bedrijfsarts, verpleeghuisarts of medisch specialist zijn welkom. Er is gekozen voor een extra testlocatie, zodat inwoners van Schouwen-Duiveland (maar ook Tholen) zich dichter bij huis kunnen laten testen. Een afspraak maken voor een coronatest kan van 8.00 tot 20.00 uur via het landelijk telefoonnummer (0800) 1202. Testen op het coronavirus heeft géén zin als er geen sprake is van klachten en de test toont ook niet aan of je het virus al hebt gehad.

Drie testlocaties in Zeeland

Zeeuwen weten de teststraten goed te vinden. In de eerste twee weken van juni zijn er voor Zeeland ruim 1300 testen aangemeld via het landelijke afsprakennummer. Zeeland heeft vanaf 16 juni in totaal drie testlocaties: Goes (Adrz), Terneuzen (ZorgSaam) en Zierikzee (Adrz). GGD Zeeland heeft geen eigen teststraat, maar een team dat testen uitvoert bij mensen thuis die niet mobiel genoeg zijn om een teststraat te bezoeken. Daarnaast plant GGD Zeeland zelf de testen in voor kinderen tot 11 jaar.