Campagne 'Ik woon veilig en schoon' van start

Nu we door de coronacrisis meer op onszelf aangewezen zijn, is het - zeker voor inwoners die kwetsbaar zijn - belangrijk om het huis veilig en schoon te houden. Als zij dit zelf doen brengt dit echter risico’s met zich mee. Gemeente Schouwen-Duiveland heeft oog voor deze risico’s en wil haar inwoners informeren over wat ze zelf kunnen doen om in een veilig en schoon huis te wonen.

<h1>Campagne 'Ik woon veilig en schoon' van start</h1>

Met de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ willen we kwetsbare inwoners die zelfstandig (gaan) wonen voorzien van praktische tips. Over hoe zij hun huis makkelijk schoon kunnen houden en hoe ze vallen en andere ongelukken in huis kunnen voorkomen.

Er zijn handige hulpmiddelen die de veiligheid en het woongemak vergroten. Zoals drempelhulpen, douchestoelen en muurbeugels, maar ook ‘slimme’ dweilen, robotstofzuigers en schoonmaak attributen met een lange steel. Deze kunnen vaak worden gekocht bij de bouwmarkt, warenhuis of hulpmiddelenwinkel.

Over de campagne

Bij de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ hoort een folder met informatie, een webpagina en meerdere aansprekende en herkenbare filmpjes. De folder is digitaal beschikbaar via www.schouwen-duiveland.nl/veiligenschoon.

Ook de zorgaanbieders, SMWO en Zeeuwland zijn nauw betrokken bij deze campagne.

Start

Op maandag 29 juni om 18.15 uur lanceert wethouder Cees van den Bos de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ op Radio Schouwen-Duiveland.