Versoepelde maatregelen buitensporten per 11 mei

Minister-president Rutte heeft op 6 mei de routekaart gepresenteerd voor de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Vanaf 11 mei gelden de volgende maatregelen voor sport en vrije tijd:


<h1>Versoepelde maatregelen buitensporten per 11 mei</h1>
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.
  • Sporthallen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven gesloten. Ook de kleedkamers en kantines bij sportverenigingen en sporthallen blijven dicht.
  • Zwembaden mogen weer open.

Verantwoord sporten - nieuwe protocollen beschikbaar

Vanuit de landelijke organisaties zijn er nieuwe protocollen beschikbaar: een nieuwe versie van het Procotol Verantwoord Sporten en een Protocol Verantwoord zwemmen. Op basis hiervan hebben diverse sportbonden hun eigen specifieke protocollen opgesteld.

Lid van een vereniging/sportaanbieder?

Bent u lid van een vereniging? Houd dan goed de clubactiviteiten in de gaten. Sportaanbieders hebben wellicht even de tijd nodig om de training of les te organiseren binnen de nieuwe regels. We hopen op uw begrip hiervoor.

Geen lid bij een vereniging/sportaanbieder?

Houd de communicatiekanalen van sportaanbieders in uw omgeving in de gaten. Iedereen is gevraagd om ook voor niet-leden de deuren open te zetten, dus misschien kunt u ergens bij aansluiten. Het sport- en beweegaanbod van SMWO voor kinderen en jongeren is te vinden op de Facebookpagina Jongerenwerk4SD.

Informatie voor sportaanbieders

We snappen dat sportaanbieders veel vragen hebben en dat er veel op hen afkomt. U kunt de informatie downloaden die op 14 mei naar de sport- en beweegaanbieders is gestuurd. 

Het is belangrijk dat alle buitensportactiviteiten worden gemeld bij de gemeente Schouwen-Duiveland. U kunt hiervoor gebruikmaken van ons digitaal meldpunt.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en sport.