Zeeuwse noodverordening voor bijeenkomsten groter dan 100 mensen

Vandaag, zaterdag 14 maart heeft Veiligheidsregio Zeeland een noodverordening vastgesteld voor evenementen groter dan 100 mensen in Zeeland. Dit verbod maakt handhaving mogelijk.

<h1>Zeeuwse noodverordening voor bijeenkomsten groter dan 100 mensen</h1>

Vanaf nu mogen er geen evenementen of andere activiteiten meer plaatsvinden in Zeeland waar meer dan 100 mensen aanwezig kunnen zijn. Dit verbod maakt handhaving mogelijk: het is nu strafbaar en er kan een geldboete worden opgelegd. Voor meer informatie over deze verordening verwijzen wij u naar de website van Veiligheidsregio Zeeland:.https://www.zeelandveilig.nl/

‘’Het is een bijzondere situatie waar we als gemeente en land momenteel in verkeren. Ook ik als burgemeester van Schouwen-Duiveland vraag aan iedereen om continu een afweging te maken over het doorgaan van ontmoetingen of bijeenkomsten, ook al zijn het veel kleinere groepen dan honderd om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan’’.

Burgemeester Gerard Rabelink