Omleiding in verband met werkzaamheden Zuidwellebrug

Binnenkort start Bouwbedrijf van de Linde in opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland met de renovatie van de Zuidwellebrug. De renovatie is een zorgvuldig karwei. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed eist dat de ‘nieuwe’ brug er na de renovatie er hetzelfde uit komt te zien als de ‘oude’ brug.

<h1>Omleiding in verband met werkzaamheden Zuidwellebrug</h1>

Bouwkuip

Voordat de daadwerkelijke renovatie start, wordt een deel van de gracht droog gezet. Dit gebeurt door het maken van een bouwkuip. Aan beide kanten van de brug worden damwanden geplaatst, waarna het water uit de bouwkuip wordt gepompt. Voor deze klus schakelt Bouwbedrijf van de Linde Van der Straaten Aannemingsmaatschappij B.V. in.

Renovatie

Nadat de bouwkuip droog is gezet, wordt de brug steen voor steen afgebroken met uitzondering van de fundering en de onderste paar lagen stenen. De manier waarop de brug is opgebouwd, wordt nauwkeurig vastgelegd. Daarna wordt de brug weer opgebouwd. Dit gebeurt deels met oude en deels met nieuwe materialen.

Planning

Op maandag 9 maart wordt gestart met het maken van de bouwkuip. Na ongeveer drie weken is de bouwkuip gereed en wordt begonnen met het wegpompen van het water. Daarna wordt gestart met het afbreken van de ‘oude’ brug. Naar verwachting wordt vanaf eind juni de brug weer opgebouwd. De werkzaamheden zijn naar verwachting in januari 2021 afgerond.

Bereikbaarheid

De achterliggende wijk Buijse/Buzee blijft voor fietsers en voetgangers tijdens de renovatie van de Zuidwellebrug bereikbaar via de tijdelijke bouwweg over de Houwersweg.

Deze route is echter op twee momenten niet beschikbaar. Namelijk gedurende drie weken tijdens het maken van de bouwkuip, aan het begin van de werkzaamheden, en gedurende drie weken tijdens het afbreken van de bouwkuip, aan het einde van de werkzaamheden.

Er worden dan damwanden aangebracht of verwijderd. Dit gebeurt met zeer groot materieel. Daarom is het uit veiligheid absoluut niet toegestaan om dichtbij de werkzaamheden te komen.

Afsluiting en omleiding

Concreet betekent dit dat de toegang tot de wijk Buijse/Buzee via de Houwersweg van maandag 9 maart tot minimaal vrijdag 10 april voor al het verkeer is afgesloten. Daarna gaat de toegang voor fietsers en voetgangers weer open.

Gedurende deze periode adviseren we bewoners en bezoekers van de wijk Buijse/Buzee te kiezen voor de route via de Weststraat.

Fietsers en voetgangers komende vanuit de richting van het busstation aan de Grachtweg of de wijk Malta worden omgeleid. Fietsers volgen een omleiding via de grote rotonde Nieuwe Koolweg (N59)/Grachtweg/Lange Blokweg, langs de Nieuwe Koolweg (N59) richting de verkeerslichten aan de Laan van Sint Hilaire. Voetgangers worden omgeleid over het voetpad langs de Nieuwe Koolweg (N59) en het parkeerterrein van het gemeentehuis.

Vragen?

Hebt u een vraag? Dan kunt u terecht bij Jan den Hollander van Bouwbedrijf van de Linde. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 51 59 05 12 of per e-mail