Hulp aan ondernemers

Het kabinet heeft op 17 maart extra maatregelen genomen om ondernemers te helpen die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen van kracht waar u als ondernemer gebruik van kunt maken, op korte en lange termijn.

<h1>Hulp aan ondernemers</h1>

De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft. U kunt hierover meer lezen op de website van de Rijksoverheid. Bekijk de infographic ‘noodpakket voor banen en economie’ van de rijksoverheid voor een volledig overzicht van de regelingen en waar u deze kunt aanvragen.

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een Coronaloket geopend op kvk.nl/corona. Hier vindt u onder meer informatie over de regelingen en veelgestelde ondernemersvragen.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Als zelfstandige kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor extra tijdelijke ondersteuning. U kunt op onze website terecht voor meer informatie en uw aanvraag doen. 

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

De TOGS is voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. De TOGS is aan te vragen via rvo.nl/tegemoetkomingcorona

Meer informatie of advies op maat nodig?

Bel (0800) 21 17

Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor al uw ondernemersvragen.

Voor Zeeuwse ondernemers

VNO-NCW 

Ondernemers uit Zeeland kunnen voor informatie en hulp ook terecht bij ondernemersvereniging VNO-NCW. U kunt middels een formulier aangeven tegen welk acuut probleem u aanloopt en waarmee u écht geholpen bent. VNO-NCW gaat voor u aan de slag en kijkt in haar netwerk of er bedrijven zijn die u kunnen helpen.

Ik moet digitaal

Dockwize helpt Zeeuwse ondernemers kosteloos bij het innoveren en digitaliseren van hun onderneming, om zo het hoofd boven water te houden. Daarom hebben zij in samenwerking met Provincie Zeeland het online platform ikmoetdigitaal.nl gelanceerd. Hier kunt u terecht met vragen die u kunt stellen in de chat, die 5 dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur bemand wordt door specialisten.

Coronaloket Impuls Zeeland 

Op de website van Impuls Zeeland staat een overzicht van landelijke en regionale regelingen en informatie voor ondernemers. Vindt u hier geen antwoord op uw vraag, dan kunt u contact opnemen met het Coronaloket via e-mail.