Nieuws en actualiteit 2020

Webinar over Getij Grevelingen en virtuele tour in het Hydro Meteo Centrum tijdens Grevelingenweek
19 oktober 2020

Getij Grevelingen organiseert op 22 oktober om 19.30 uur een webinar om u bij te praten over de actuele stand van zaken van het project.

Vacatures Rekenkamer Schouwen-Duiveland

Vacatures Rekenkamer Schouwen-Duiveland

Voor de Rekenkamer Schouwen-Duiveland zoeken wij een voorzitter en twee leden.

Lintje voor fervent duiker

Lintje voor fervent duiker

Op vrijdag 16 oktober ontving Ferry van Dorst uit Zierikzee een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van der Hoek.

Pilot duurzame verwarming wijk Malta
15 oktober 2020

Pilot duurzame verwarming wijk Malta

Nederland moet in 2050 van het aardgas af. Er is windenergie en zonne-energie, maar er zijn meer mogelijkheden voor duurzame verwarming. Energiecoöperatie Zeeuwind, woningcorporatie Zeeuwland en gemeente Schouwen-Duiveland gaan onderzoek naar de mogelijkheden doen in de wijk Malta in Zierikzee.

Monumenten kleuren VN-blauw
15 oktober 2020

Monumenten kleuren VN-blauw

In de week van 19 tot en met 24 oktober worden in Schouwen-Duiveland enkele objecten blauw aangelicht ter ere van de 75e verjaardag van de Verenigde Naties (VN).

Bestemmingsplan Brouwerseiland naar de raad
14 oktober 2020

Bestemmingsplan Brouwerseiland naar de raad

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 oktober 2020 in zijn vergadering het bestemmingsplan voor Brouwerseiland behandeld en legt het nu voor aan de gemeenteraad.

Vacature juridisch adviseur
14 oktober 2020

Vacature juridisch adviseur

Voor ons cluster Juridische Zaken zijn wij op zoek naar een Juridisch adviseur voor 24–28,8 uur per week.

De tiende subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen (PIW)
12 oktober 2020

De tiende subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen (PIW)

Vanaf 12 oktober 2020 is de tiende subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen (PIW) open voor aanvragen. Een PIW-subsidie kan bewoners, gemeenten en woningcorporaties helpen bij het slopen, vernieuwen of samenvoegen van verkrotte woningen. Voor de subsidie stelt de Provincie Zeeland in totaal € 500.000 beschikbaar.

Videoboodschap burgemeester Jack van der Hoek
9 oktober 2020

Videoboodschap burgemeester Jack van der Hoek

Een boodschap van de burgemeester in deze moeilijke en lastige tijden door het coronavirus..