Nieuws en actualiteit 2020

Vacature medewerker informatieveiligheid (Chief Information Security Officer, CISO)
4 juni 2020

De cluster ICT van de afdeling Bedrijfsvoering 2 is op zoek naar een medewerker informatieveiligheid (chief information security officer, CISO) voor 18 uur per week, vooralsnog tijdelijk voor de duur van twee jaar.

Versoepelde maatregelen buitensporten per 1 juni
4 juni 2020

Versoepelde maatregelen buitensporten per 1 juni

Vanaf maandag 1 juni zijn de regels voor het organiseren van sportactiviteiten verruimd. Vanaf deze datum geldt dat bij het buiten sporten en bewegen voor jongeren tot en met 18 jaar, begeleid door sportverenigingen of professionals, de 1,5 meter regel vervalt. Bij het buitensporten mogen zij weer spelcontact hebben. Dit gold al voor de doelgroep tot en met 12 jaar.

Parkeerplaats Havenpoort in Zierikzee vrijdag 5 juni afgesloten in verband met een uitvaart
3 juni 2020

Op vrijdag 5 juni is in Zierikzee de parkeerplaats Havenpoort van 6.00 tot 16.00 uur tijdelijk afgesloten in verband met een uitvaartdienst. Naar verwachting bestaat er zeer grote belangstelling voor de uitvaart. Daarom is er in overleg met de gemeente gekozen voor een locatie die voldoet aan de voorwaarden van het RIVM.

Bericht van burgemeester Van der Hoek
3 juni 2020

Bericht van burgemeester Van der Hoek

In dit bericht vertelt burgemeester Van der Hoek over zijn eerste weken als burgemeester van Schouwen-Duiveland in deze bijzondere tijd.

Telefonisch spreekuur VSBfonds
2 juni 2020

Telefonisch spreekuur VSBfonds

Vrijdag 12 juni houdt het VSBfonds een telefonisch spreekuur voor organisaties die voor hun project financiële steun zoeken. Dit spreekuur is vrijdag 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur via  telefoonnummer (030) 23 03 306. Aanmelden voor dit spreekuur is gewenst.

Coronacollectie gemeentearchief
2 juni 2020

Coronacollectie gemeentearchief

Het gemeentearchief is de plek waar de geschiedenis van Schouwen-Duiveland wordt bewaard. Net als veel andere erfgoedinstellingen gaan wij de geschiedenis van het Coronavirus in Nederland vastleggen in een (digitale) erfgoedcollectie over de gevolgen van het virus. Daarbij hebben wij uw hulp nodig.

Havenkantoren Schouwen-Duiveland weer open
29 mei 2020

Havenkantoren Schouwen-Duiveland weer open

Vanaf heden zijn de havenkantoren op Schouwen-Duiveland weer open. Alleen schepen met eigen sanitaire voorzieningen zijn toegestaan.

Maatregelen aanbieders kunst en cultuur per 1 juni verruimd
28 mei 2020

Maatregelen aanbieders kunst en cultuur per 1 juni verruimd

Tijdens de persconferentie van 6 mei presenteerde het kabinet nieuwe coronamaatregelen, waardoor er stapsgewijs meer ruimte komt. Vanaf 1 juni 2020 worden ook de maatregelen voor kunst- en cultuuraanbieders verruimd.

Uitbreiding Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 2)
28 mei 2020

Uitbreiding Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 2)

Zelfstandig ondernemers kunnen ook de komende vier maanden financiële ondersteuning krijgen vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus.