Nieuws en actualiteit 2020

Vervanging riool Korte Achterweg en omgeving Oosterland
6 augustus 2020

Vervanging riool Korte Achterweg en omgeving Oosterland

Vanaf maandag 24 augustus wordt gestart met de rioolvervanging in de Korte Achterweg en omgeving in Oosterland.

Akkerranden op Schouwen-Duiveland in volle bloei
31 juli 2020

Akkerranden op Schouwen-Duiveland in volle bloei

Ook dit jaar sieren een variatie aan bloemen de akkerranden op Schouwen-Duiveland. Dit is het resultaat van een project waarbij de gemeente samenwerkt met Stichting Zonnestraal, zij vertegenwoordigen Agrarisch Schouwen-Duiveland, en de imkersvereniging. De bloemenranden leveren een bijdrage aan het versterken van de biodiversiteit op het eiland.

Eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland
31 juli 2020

Eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland

Nieuwerkerk heeft een primeur met de eerste Zwaaistenen op Schouwen-Duiveland. Het idee komt van Rutger Kater, 9 jaar, uit Nieuwerkerk. Samen met de kinderburgermeester zijn in de Weststraat de eerste Zwaaisteen aangebracht. In totaal zijn er op vijf locaties in Nieuwerkerk Zwaaistenen.

Coronacoach markt Renesse
30 juli 2020

Coronacoach markt Renesse

De marktondernemers doen hun uiterste best om te zorgen dat mensen elke woensdag zo veilig mogelijk op de seizoensmarkt in Renesse kunnen winkelen.

Geschenkwoningen nader in beeld gebracht
30 juli 2020

Geschenkwoningen nader in beeld gebracht

Van de provincies Zuid-Holland en Zeeland heeft Dorp, Stad en Land de bijzondere opdracht gekregen om de geschenkwoningen die na de Watersnoodramp van 1953 zijn geschonken in kaart te brengen.

Nieuwe editie van SD SPORT

Nieuwe editie van SD SPORT

Wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden, fitness,….In de nieuwste editie van het magazine SD Sport vertelt burgemeester Jack van der Hoek welke sporten hij allemaal beoefent en hoe belangrijk hij het vindt om te bewegen.

Ondersteuner Planning & Control

Ondersteuner Planning & Control

Binnen het cluster Financiën van de afdeling Bedrijfsvoering 2 zijn wij op zoek naar een fulltime Ondersteuner Planning & Control.

Ik woon veilig en schoon: tip #2

Ik woon veilig en schoon: tip #2

De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben een grote impact op ons dagelijks leven. We houden afstand tot elkaar en moeten, zeker als we kwetsbaar zijn, voorzichtig zijn in het contact met anderen.

Consultatie concept bestemmingsplan Brouwerseiland
24 juli 2020

Consultatie concept bestemmingsplan Brouwerseiland

In het voorjaar van 2019 deed de Raad van State uitspraak over het plan Brouwerseiland. Initiatiefnemer Brouwerseiland B.V. liet de gemeente nadien weten dat zij de door de Raad van State geconstateerde gebreken in zowel bestemmingsplan, omgevingsvergunning als natuurvergunning voor de ontwikkeling van het project Brouwerseiland zou gaan herstellen.