De 11-jarige Josefien van der Meer uit Zierikzee is op woensdag 6 november verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland. Josefien gaat zich inzetten voor meer veiligheid in het verkeer voor kinderen. Zo moet er volgens Josefien aandacht komen voor het veilig fietsen door de stad of een dorp, de rotondes en kruispunten kunnen duidelijker en ook wijst Josefien op goede verlichting langs routes waar kinderen fietsen.

<h1>Josefien van der Meer is de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Schouwen-Duiveland</h1>

Alle negen deelnemende basisschoolkinderen hadden een persoonlijke presentatie voorbereid met daarin de boodschap waarom de jury voor hen moest kiezen en vooral waar zij graag komend jaar mee aan de slag willen gaan. Zo wilde Raphael zich inzetten voor kinderen met een beperking, koos Karim voor eenzaamheid en Jesse voor het klimaat en de natuur. Het was voor de vierkoppige jury een lastige keuze. De jury bestond uit burgemeester Gerard Rabelink, fractielid van Leefbaar Schouwen-Duiveland Guusje Poot, fractievoorzitter van de PVDA Petri d'Anjou-Lems en de kinderburgemeester van afgelopen jaren Stan van der Wekken. De nieuwe kinderburgemeester Josefien zit boordevol plannen. Stil zitten is er dan ook niet bij voor de nieuwe kinderburgemeester: Josefien is op 7 november tijdens de gemeenteraadsvergadering officieel benoemd als kinderburgemeester en op 16 november zal zij sinterklaas verwelkomen in Zierikzee.

Met de komst van Josefien van der Meer neemt de kinderburgemeester van de afgelopen twee jaar - Stan van der Wekken - afscheid. Hij kijkt met veel plezier terug op de afgelopen jaren. Het leukste wat Stan mocht meemaken als kinderburgemeester vond hij het ontmoeten van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Stan is zo enthousiast geworden over de functie van burgemeester: nu de jaren als kinderburgemeester erop zitten kijkt hij uit naar het echte burgemeesterschap.