Zonnepanelen voor monument of binnen bescherm stads- en dorpsgezicht?

Dan is het goed om te weten dat u mogelijk een vergunning nodig heeft.

<h1>Zonnepanelen voor monument of binnen bescherm stads- en dorpsgezicht?</h1>

Steeds vaker laten mensen zonnepanelen op hun dak plaatsen. Een mooie ontwikkeling; zonne-energie is ten slotte één van de meeste duurzame bronnen van energie. Toch is het goed om te weten dat u in sommige gevallen een vergunning moet aanvragen.

Bent u de eigenaar van een rijks- of gemeentelijk monument of valt uw pand of woning binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht en overweegt u zonnepanelen te laten plaatsen? Dan heeft u hier waarschijnlijk een vergunning voor nodig.

Wilt u weten of u voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning nodig heeft? Kijk dan op deze website en doe de vergunningcheck. Ook kunt u contact opnemen met onze balie Ruimte en Milieu, te bereiken via telefoonnummer (0111) 452 252.