Afval scheiden loont!

Met ingang van 1 januari 2018 start de gemeente Schouwen-Duiveland met ‘Afval scheiden loont’. Dit is een nieuwe manier van afvalinzameling waarmee we u willen stimuleren en faciliteren uw afval beter te scheiden. Hier leest u over een aantal dingen die door ‘Afval scheiden loont’ veranderen.

Afval scheiden loont!

Tarieven afvalstoffenheffing

We kunnen ons voorstellen dat u wilt weten of afval scheiden ook echt gaat lonen. De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland stelt in haar vergadering van donderdag 21 december de nieuwe tarieven voor de afvalstoffenheffing vast. Wel is duidelijk dat u straks jaarlijks een vast bedrag en een variabel deel gaat betalen. Het variabele deel is afhankelijk van hoe vaak u uw grijze rolemmer door ons laat legen of u uw restafval in de ondergrondse container hebt gedaan. Zodra de nieuwe tarieven door de gemeenteraad zijn vastgesteld, publiceren we ze op deze website en in onze wekelijkse informatierubriek in de Wereldregio.

Nieuwe rolemmers

Als u al een grijze en/of groene rolemmer had, hebt u inmiddels - of krijgt u binnenkort - een nieuwe grijze rolemmer. In de brief die u daarover ontvangen hebt, staat uitgelegd hoe en wanneer de rolemmer omgeruild wordt. We vragen u deze brief goed te lezen en de instructies voor het omruilen van uw rolemmer op te volgen. Vanaf 1 januari 2018 starten we ook met de huis-aan-huis inzameling van plastic afval en drankkartons (PD afval). Als u al een grijze en/of groene rolemmer aan huis hebt, krijgt u binnenkort (of hebt u inmiddels) ook een rolemmer voor PD afval. Hier hoeft u niets voor te doen. U hoeft het alleen te melden als u geen rolemmer voor PD afval wilt hebben. Dit kunt u doen door te bellen naar de telefonische helpdesk van DVL, via het gratis telefoonnummer (0800) 02 01 044. DVL is het bedrijf dat in onze opdracht de nieuwe rolemmers levert.

Ondergrondse containers restafval

Brengt u uw restafval naar een ondergrondse container? Dan willen we ook voor u zorgen dat ‘afval scheiden loont’. Waar mogelijk zorgen we voor extra voorzieningen waar u uw GFT afval kunt brengen. Op die plekken waar dat niet kan, kijken we graag naar andere passende oplossingen. We houden u persoonlijk op de hoogte zodra er iets in uw wijk of straat wijzigt.

Inzamelvoorzieningen voor plastic afval en drankkartons

De containers waar u nu uw plastic afval en drankkartons brengt, blijven gewoon staan. Het is namelijk belangrijk dat iedereen zijn afval kan scheiden, ook als u geen rolemmer hebt.

Geen klein huishoudelijk restafval naar milieustraat

Vanaf 1 januari 2018 is het niet langer mogelijk om klein huishoudelijk restafval (het afval wat u normaal gesproken in een grijze rolemmer stopt) bij de milieustraat te brengen. We wijzen u erop dat de medewerkers van de milieustraat hier op zullen controleren.

Vragen?

Hebt u vragen over de afvalinzameling? Dan horen we graag van u. Neem in dat geval contact op met onze Servicelijn. Dit kan via deze website . U kunt onze Servicelijn uiteraard ook bellen via telefoonnummer (0111) 452 111.

Als u vragen hebt over de nieuwe rolemmers, kunt u bellen naar de telefonische helpdesk van DVL, via het gratis telefoonnummer (0800) 02 01 044.