Meld u aan voor de Henk Aalderink-prijs!

De P10 zoekt vernieuwende projecten op het platteland. Het platteland leeft! Dat weet u als geen ander. Het bruist er van de energie, het is er spannend en er ontstaan vernieuwende initiatieven en ideeën. Dat is ontzettend mooi én ook hard nodig voor de toekomst. Wellicht is één van die initiatieven of projecten van u. Dan horen we dat graag. Stel uw project tussen 1 september en 15 oktober aan ons voor en maak kans op de Henk Aalderink-prijs. Die prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en publiciteit.

Meld u aan voor de Henk Aalderink-prijs!

Om aan heel Nederland te laten zien wat er op ons platteland allemaal gebeurt, reikt de P10 -het netwerk van plattelandsgemeenten waar onze gemeente lid van is- jaarlijks de Henk Aalderink-prijs uit. Het meest spraakmakende leefbaarheidsproject of -initiatief voor het platteland van de toekomst van jonge en enthousiaste inwoners verenigingen of stichtingen, wint de prijs.

Is uw project…

• vernieuwend en realistisch en heeft het als doel de leefbaarheid te vergroten;
  • een antwoord op de problemen waar we nu en in de komende jaren als platteland mee te maken hebben;
  • gedreven door een groep samenwerkende en enthousiaste mensen;
  • een oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk en is het te kopiëren voor andere initiatiefnemers;
  • een bijdrage aan de strategische doelstellingen van de P10?

… meld uw project dan aan

Voldoet uw project aan de bovengenoemde criteria dan hopen we dat u zich aanmeldt voor de Henk Aalderink-prijs van 2017. Dat doet u door een filmpje van maximaal 3 minuten te maken. Ook ontvangen we graag een omschrijving van het project, een overzicht van betrokken personen/partijen, wanneer het uitgevoerd werd en de status van het project.

Tussen 1 september en 15 oktober kunt u uw project aanmelden via de website www.p-10.nl.

Bekendmaking

Eind november 2017 maakt de jury bekend wie de winnaar van 2017 is. De onafhankelijke jury bestaat dit jaar uit de heer drs. H.J. Simons (oud-staatssecretaris), mevrouw prof. dr. ir. B. Bock (Bijzonder Hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord- Nederland en mevrouw G. Rooks (Wijnjewoude Energie Neutraal, winnaar Henk Aalderink-prijs 2015). De juryleden hebben natuurlijk binding met het platteland en de onderwerpen die daar van belang zijn.

P10 / Henk Aalderink

In 2008 richtte Henk Aalderink (destijds burgemeester van Bronckhorst) de P10 op, een vereniging van plattelandsgemeenten. Hij zei hier zelf over: “Wij gaan uit van eigen kracht, de stad heeft het platteland nodig en wij de stad. Een mooie stad en een mooi platteland. We willen vooral aandacht vragen voor de problemen die de dynamiek van het platteland óók veroorzaakt.” Inmiddels zijn er 16 gemeenten uit verschillende provincies aangesloten bij de P10. Zij delen kennis en trekken gezamenlijk op richting overheden en gesprekspartners. Meer informatie over de P10 vindt u op www.p-10.nl.

Voorgaande prijswinnaars

Vorig jaar won Wijnjewoude Energie Neutraal de Henk Aalderink-prijs. Volgens de jury is dit project een spraakmakend voorbeeld voor het platteland van de toekomst. Bekijk het filmpje van WEN

Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek won de prijs in 2015. Het is een prachtig voorbeeld van een leefbaarheidsproject op het platteland. Bekijk het filmpje van Wijzelf