Nieuws en actualiteit

College Dijkveiligheid donderdag 19 oktober
18 oktober 2017

College Dijkveiligheid donderdag 19 oktober

Hoe veilig wonen we achter de Zeeuwse dijken en duinen? Zijn ze bestand tegen superstormen en zeespiegelstijging? En hebt u enig idee hoe hoog of laag u zelf woont? Het Waterschap Scheldestromen organiseert donderdag 19 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis Zierikzee een laagdrempelig college dat gaat over superstormen, overstromingen en dijken. Waterschappelijk verantwoord!

Voorbereidingen renovatie Grevelingenbrug van start
12 oktober 2017

Voorbereidingen renovatie Grevelingenbrug van start

Rijkswaterstaat start in de week van 16 oktober met voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van de Grevelingenbrug bij Bruinisse. Er wordt begonnen met het verleggen van kabels en leidingen langs de N59 ter hoogte van de Grevelingenbrug. Hiervoor zal tijdelijk een lagere maximumsnelheid op de weg gelden.

Zeeuws platform bodembeheer en GGD informeren ouders over lood in de bodem
11 oktober 2017

Zeeuws platform bodembeheer en GGD informeren ouders over lood in de bodem

Dat lood nog voorkomt in onze leefomgeving is op zich geen nieuws. Het is de erfenis van het vele gebruik in het verleden in onder meer waterleidingen, verf, benzine. Onderzoek van het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) laat zien dat lood slechter is voor de gezondheid van jonge kinderen dan we dachten.

Schouwen-Duiveland in top 100 duurzame bestemmingen
11 oktober 2017

Schouwen-Duiveland in top 100 duurzame bestemmingen

Het vakantie-eiland Schouwen-Duiveland heeft weer een plek veroverd in de Sustainable Top 100. Dit is een lijst van duurzame toeristische bestemmingen. De lijst wordt ieder jaar opgesteld door Green Destinations, een internationale non-profit organisatie die toeristische bestemmingen ondersteunt om duurzamer te worden.

De Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop is een diep wortelende plant die zich snel verspreidt. De wortels groeien onder de grond en kunnen weer overal naar boven komen. De duizendknoop overwoekert andere planten en kan zorgen voor schade aan onder andere de natuur, wegen en gebouwen.

Bekendmaking exploitatieovereenkomst 'Plan Ecomaire te Zonnemaire'

Bekendmaking exploitatieovereenkomst 'Plan Ecomaire te Zonnemaire'

Gelet op het bepaalde in artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland het volgende bekend.

Verkoop bij inschrijving van voormalig schoolgebouw voor de functie wonen (1 woning)
29 september 2017

Eén van de notarissen van Notariskantoor AndriessenZonnevylle te Zierikzee is voornemens om op verzoek van de gemeente Schouwen-Duiveland te Zierikzee bij openbare inschrijving te verkopen.

Hondenbezitters ontvangen brief en flyer
25 september 2017

Hondenbezitters ontvangen brief en flyer

U bent eigenaar van één of meerdere honden. Natuurlijk hebben zij beweging nodig en wandelt u met de hond(en). Maar er moet ook ruimte zijn voor onze inwoners en gasten om te spelen, sporten en te wandelen zonder te hoeven opletten op hondenpoep en loslopende honden.

Meer zand voor de Kop van Schouwen
25 september 2017

Meer zand voor de Kop van Schouwen

Rijkswaterstaat start eind september met onderhoud aan de kust van Schouwen. Baggerschepen spuiten in totaal 1,17 miljoen kubieke meter zand op het strand tussen de strandopgangen Middenpad en ‘t Oude Vuur, tussen de noordkant van Boswachterij Westerschouwen (strandpaal 13.75) en strandpaviljoen Sand & Pepper bij de Kampweg. Er wordt al materieel, zoals pijpleidingen, naar het strand gebracht. De werkzaamheden duren tot half december.