Nieuws en actualiteit

Lancering website Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland
18 augustus 2017

Lancering website Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland

Op dinsdag 22 augustus lanceert wethouder Jacqueline van Burg om 15.15 uur de splinternieuwe website van het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland, www.erfgoedschouwenduiveland.nl.

Zuidhavenpoort vanaf 11 september 2017 dicht
18 augustus 2017

Zuidhavenpoort vanaf 11 september 2017 dicht

Nu de laatste technische zaken geregeld zijn, wordt de Zuidhavenpoort daadwerkelijk afgesloten. Alleen hulpdiensten, (brom)fietsen en voetgangers kunnen straks nog via de poort naar de Julianastraat en ’s Heer Lauwendorp. De aannemer start 11 september met de werkzaamheden.

Evides gaat zelf rekeningen versturen
15 augustus 2017

Evides gaat zelf rekeningen versturen

Evides Waterbedrijf is uw drinkwaterleverancier in Zuidwest-Nederland. Vanaf 25 september 2017 verzorgt Evides in Zeeland, Goeree-Overflakkee en op de Brabantse Wal de facturatie zelf.

Afsluiting werkweg Oosterscheldekering
11 augustus 2017

Afsluiting werkweg Oosterscheldekering

Voor de Werkweg ter hoogte van de sluitgaten Oosterscheldekering, parallel gelegen aan de N57, geldt sinds de ingebruikneming van de Oosterscheldekering een geslotenverklaring voor gemotoriseerd verkeer.Omdat de geslotenverklaring meer dan wenselijk werd genegeerd en daarmee de veiligheid ernstig werd bedreigd, zal de werkweg omwille van de beveiliging, de verkeersveiligheid en de veiligheid tijdens het onderhoud aan de Oosterscheldekering permanent worden afgesloten.

Herontwikkeling Korte Ring 10 Bruinisse
2 augustus 2017

Herontwikkeling Korte Ring 10 Bruinisse

Hoep Beheer B.V. en de gemeente Schouwen-Duiveland hebben woensdag 2 augustus 2017 een exploitatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling Korte Ring 10 te Bruinisse. Met deze overeenkomst is een grote stap gezet in de realisatie van de herinrichtingsplannen van het centrum van Bruinisse.

Nieuwe grijze rolemmers per 1 januari 2018
28 juli 2017

Nieuwe grijze rolemmers per 1 januari 2018

De gemeenteraad heeft onlangs ingestemd met een voorstel waarmee het afval vanaf 1 januari 2018 anders wordt ingezameld. Met de nieuwe manier van inzamelen worden inwoners gestimuleerd en gefaciliteerd om hun afval meer te scheiden. Om die reden krijgen alle inwoners per 1 januari 2018 gratis een nieuwe grijze rolemmer. Dit betekent dat u voor 1 januari geen grijze rolemmers meer kunt omruilen.

Herinrichting Scheepstimmerdijk start 21 augustus 2017
28 juli 2017

Herinrichting Scheepstimmerdijk start 21 augustus 2017

Op 21 augustus start Gebr. Moerland B.V. met de herinrichting van de Scheepstimmerdijk te Zierikzee. Het hele project wordt in twee maanden afgerond. Woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Herinrichting Mosselboomgaard Zierikzee
27 juli 2017

Herinrichting Mosselboomgaard Zierikzee

Na verplaatsing van de voetbalkooi naar het parkeerterrein Scheldestraat wordt het vrijkomende terrein aan de Mosselboomgaard in Zierikzee in het najaar opnieuw ingericht.

Raad besluit in september over beeldkwaliteitsplan centrum Renesse
26 juli 2017

Raad besluit in september over beeldkwaliteitsplan centrum Renesse

Op 25 juli 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders het beeldkwaliteitsplan ter vaststelling doorgestuurd naar de gemeenteraad. De raad besluit in september 2017 over de vaststelling van dit plan, dat onderdeel wordt van de gemeentelijke welstandsnota.